Partidul lui Emmanuel Macron își va schimba numele.
În Franța, partidul majorității prezidențiale „Înainte, Republică!” (LaREM) își schimbă numele în Renaissance cu câteva săptămâni înainte de alegerile parlamentare, a informat BFMTV.
"Inițiem o schimbare de fond și de nume. Vorbim de restructurarea Partidului Republicii Înainte pentru a crea un partid prezidențial", explică la TV Stanislas Guerini, delegat general al LaREM.
"Președintele Adunării Naționale LREM - Richard Ferrand, președintele partidului Horizons - Édouard Philippe, președintele MoDem - François Bayrou și delegatul general al LREM - Stanislas Guérini, reuniți joi, au anunțat lansarea unei confederații numite „Împreună!”. , care își propune să reunească partidele aliate majorității lui Emmanuel Macron. Horizons și MoDem sunt printre ele.", mai transmite BMFTV.
Sursa citată a reamintit că președintele francez Emmanuel Macron, la un miting de la Marsilia, între două runde ale alegerilor prezidențiale din aprilie, a promis o reînnoire completă a partidului său. François Hollande va fi prezent la ceremonia de învestitură a lui Emmanuel Macron, în această sâmbătă, 7 mai. Vor fi prezenți și Nicolas Sarkozy, Edouard Philippe, Christophe Castaner și Nicole Belloubet.
Emmanuel Macron, președintele în funcție al Franței a fost reales pentru încă cinci ani cu 58,54% din voturi, împotriva lui Marine Le Pen (41,46%), o victorie obținută grație unui „front republican” mai fragil că niciodată. Jurnaliștii francezi se întreabă dacă victoria lui Macron nu este de fapt o victorie à la Pirus, adică o victorie obținută cu un cost atât de mare pentru învingător, încât aproape că echivalează cu o înfrângere.
Câștigându-și duelul împotriva Marinei Le Pen, Emmanuel Macron a devenit, duminică, 24 aprilie, primul președinte al Republicii Franceze reales de la Jacques Chirac, în 2002. Dar cu o abținere de 28,2% și o cifră cumulată de abținere, voturi albe și voturi invalide, estimate la 34,7%, conform Ipsos Sopra-Steria, Emmanuel Macron este și un președinte care va trebui să facă față unui proces de legitimitate mai pronunțat decât în 2017, atunci când și-a câștigat primul mandat de președinte al Franței. Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu