Partidul lui Nehammer taie din fașă intenția PPE de a adopta o rezoluție pentru aderarea României la Schengen. ÖVP, decizie de ultimă oră

Agerpres
Agerpres

Partidul Popular din Austria (ÖVP), a transmis un mesaj, în contextul în care Partidul Popular European, din care face parte, vrea să adopte la congresul de la București o rezoluție pentru aderarea României la Spațiul Schengen.

Partidul Popular European (PPE), din care face parte și ÖVP, se întrunește la București, miercuri și joi, pentru a-și alege candidatul la președinția Comisiei UE și pentru a decide asupra programului său electoral. Potrivit secretarului general Christian Stocker, delegații ÖVP nu vor fi de acord cu manifestul PPE. Motivul e reprezentat de câteva linii roșii, cum ar fi aprobarea necesară pentru energia nucleară sau extinderea Schengen, scrie Kurier.

„Avem poziții clare și o atitudine clară ca partid popular, le susținem și nu ne putem abate de la asta. Există multe sugestii bune și puncte importante în manifest, dar în același timp există și câteva linii roșii. pentru noi”, a spus secretarul general al Partidului Popular, Christian Stocker.

„Nu putem fi de acord cu energia nucleară în Austria. Suntem și rămânem împotriva energiei nucleare”, a continuat acesta.

De asemenea, ÖVP este în mod clar împotriva abolirii principiului unanimității în domeniul politicii externe și de securitate.

O altă linie roșie pentru ÖVP este sfârșitul planificat al motorului cu ardere:

„Această poziție clară este una dintre pozițiile esențiale pentru noi în politica europeană și lipsește din manifestul EVP. Suntem pentru deschiderea către tehnologie, dar împotriva interdicțiilor”, a mai zis Stocker.

CITEȘTE ȘI       -      Surpriza pe care i-o pregătește PPE lui Nehammer. Ciucă: Vom veni cu toate argumentele necesare

Aderarea României la Spațiul Schengen

De asemenea, ÖVP respinge includerea deplină a României și Bulgariei în spațiul Schengen:

„Sistemul Schengen este stricat. Trebuie să reparăm sistemul și să nu băgăm gunoiul sub preș”, a spus Stocker într-un comunicat.

Potrivit ÖVP, accentul clar pe competitivitate și Europa ca locație ar trebui, de asemenea, subliniat pozitiv, în special cererea de reduceri suplimentare ale reglementărilor și birocrației.

Potrivit programului, cancelarul Karl Nehammer (ÖVP) va vorbi în numele Austriei joi după-amiază la București. Miercuri, ministrul european Karoline Edtstadler (ÖVP), precum și deputații UE Othmar Karas, prim-vicepreședintele Parlamentului European, și Christian Sagartz, vor fi prezenți la eveniment. Joi va participa și candidatul principal al ÖVP, Reinhard Lopatka.

Manifestul electoral care va fi adoptat miercuri de aproximativ 2.000 de delegați din 44 de țări se va baza pe cei doi piloni ai prosperității și securității. Potrivit șefului PPE, Manfred Weber, accentul se pune pe consolidarea competitivității și a economiei, precum și pe asigurarea păcii și pe consolidarea puterii militare a Europei. Potrivit PPE, 12 șefi de guvern PPE în exercițiu, precum și numeroși lideri ai opoziției și președintele Parlamentului UE, Roberta Metsola, sunt așteptați la București. Congresul începe miercuri după-amiază cu dezbateri pe cele trei teme: apărare și securitate, solidaritate intergenerațională și economie și locuri de muncă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel