Noul partid de opoziție din Ungaria, condus de Peter Magyar, fost asociat al lui Orban, urmează să fie primit de către Partidul Popular European (PPE) 

Sursa foto: Freepik
Sursa foto: Freepik

Partidul Popular European (PPE) a exprimat vineri prin vocea liderului său, Manfred Weber din Germania, disponibilitatea de a primi în rândurile sale noul partid ungar de opoziţie Tisza, condus de Peter Magyar.

Fost membru al Fidesz, Peter Magyar devine un critic vehement al lui Orban după divorțul de Judit Varga, fost ministru al Justiției și aliată a premierului. Magyar a înființat partidul de opoziție Tisza, care a obținut locul al doilea în alegerile europarlamentare, după partidul lui Orban.

Partidul Tisza a câștigat 7 din cele 21 de mandate de eurodeputat alocate Ungariei, depășind totalul mandatelor obținute de toate celelalte partide de opoziție ungare la un loc, în timp ce Fidesz a obținut 11 mandate, față de 13 înregistrate în 2019.

"Vă pot asigura că uşa familiei PPE este larg deschisă pentru partidul Tisza să se alăture grupului PPE" în Parlamentul European, a afirmat Manfred Weber la o conferinţă de presă la Budapesta.

"Decizia finală nu este în mâinile mele"

"Decizia finală nu este în mâinile mele, dar grupul va decide asupra acesteia joia viitoare. La întoarcerea mea acasă le voi spune ce am văzut aici", a complentat liderul grupului PPE.

Înaintea alegerilor europene, Peter Magyar și-a exprimat dorința de a integra partidul său în PPE. "Vom fi acolo cu voi, şi vom realiza o relaţie constructivă (...) Uneori vom fi critici, întrucât avem teme sensibile legate de Ungaria, dar vom fi pregătiţi (...) pentru discuţie şi dialog", a spus el vineri la conferinţa de presă alături de Weber.

În 2021, Fidesz, partidul lui Orban, a părăsit grupul popularilor europeni, fiind amenințat cu excluderea după ce Bruxelles-ul a sancționat Ungaria pentru încălcări ale statului de drept, inclusiv respingerea migranților și adoptarea unor măsuri anti-LGBT. Fidesz nu s-a alăturat niciunui altui grup politic european, dar Orban intenționează să îl înscrie în grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR).

Premierul conservator ungar propune formarea unui nou bloc de dreapta în Parlamentul European, îndemnând-o pe Giorgia Meloni, dar și pe Marine Le Pen să își rezolve diferențele pentru a se alătura acestuia, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel