Partidul premierului ungar Viktor Orbán formează o nouă alianță cu două partide puternice din Austria și Cehia: ”Patrioții Europei”

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Citește în articol mai multe despre noua alianță.

Premierul ungar Viktor Orbán și partidul său de extremă dreapta Fidesz formează o nouă alianță politică cu Partidul Libertății din Austria (FPÖ) și Acțiunea Cetățenilor Nemulțumiți (ANO) din Cehia, cu speranța de a deveni un nou grup în Parlamentul European.

Obiectivul este ca grupul - denumit ”Patrioții Europei” - să devină ”cel mai mare grup de dreapta din politica europeană”, a declarat Orbán într-o conferință de presă organizată duminică la Viena, alături de liderul ANO și fostul prim-ministru ceh Andrej Babiš și liderul FPÖ, Herbert Kickl. 

Anunțul a însemnat o ”nouă eră a politicii europene”, a spus Kickl, prezicând că alianța ”patriotică” va fi însoțită de alte partide.

„Vom prefera suveranitatea naționala în locul federalismului, libertatea în locul ordinelor și pacea în locul războiului”, a scris Babiš într-o postare pe social media, conform POLITICO.

Pe primul loc la alegerile europene

Toate cele trei partide s-au clasat pe primul loc în țările lor la alegerile europene de la începutul acestei luni, obținând un număr semnificativ de locuri în Parlamentul European pe măsură ce sprijinul pentru dreapta a crescut pe continent.

Se așteaptă ca noul grup să lanseze un ”Manifest Patriotic”, axat pe combaterea migrației în Europa și pe opoziția față de Pactul Ecologic European, pachetul emblematic de politici de mediu al președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Deși cele trei partide au mai mult decât cei 23 de membri necesari pentru a forma un nou grup parlamentar în legislativul UE, acestea mai au nevoie de deputați aleși din cel puțin alte patru țări pentru a se conforma regulilor adunării, conform site-ului web al Parlamentului European.

Vestea vine în contextul în care Ungaria este pe punctul de a prelua de la Belgia președinția Consiliului Uniunii Europene pe data de 1 iulie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel