Cercetătorii vin cu vești bune în lupta cu pandemia de COVID-19.
Încă de la declanșarea pandemiei de COVID-19 a pornit și lupta pentru descoperirea unei soluții pentru combaterea virusului. După luni întregi de luptă, cercetătorii din Berlin au făcut un anunț important.
Mai exact, oamenii de știință au extras aproape 600 de anticorpi „extrem de eficienți” diferiți din sângele celor infectați cu COVID-19 și au creat alți anticorpi în mod artificial, iar studiile arată că această descoperire i-ar putea ajuta pe cei care sunt deja infectați, citează Die Welt.
Oamenii de știință de la Spitalul Universitar Charité din Berlin și cei de la Centrul German pentru Boli Neurodegenerative din Bonn urmăresc acum dezvoltarea unei vaccinări pasive, adică vaccinarea cu anticorpi, nu cu virus atenuat. Potrivit lor, anticorpii pot fi administrați pentru a oferi protecție imediată, preventiv sau chiar pentru cei care sunt deja bolnavi, iar specimenele de anticorpi pot fi apoi reproduse artificial, mai ales că anticorpii descoperiți se prind de virus și-l împiedică să pătrundă în celule și să se înmulțească.
Administrarea preventivă a anticorpilor a făcut ca animalele să nu se îmbolnăvească deloc.
„Dacă anticorpii au fost administrați după infectare, hamsterii au dezvoltat cel mult simptome ușoare ale bolii”, a explicat Jakob Kreye, coordonatorul proiectului de cercetare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News