Pasagerii unei curse Cluj - Zakynthos au fost ținuți aproape o oră în avion, la temperaturi de 40 de grade.
Pasagerii unei curse de la Cluj cu destinația Zakynthos, Grecia, au fost ținuți în căldură de aproape 40 de grade timp de aproape o oră. Deși compania aeriană nu a anunțat nicio problemă la acest zbor, avionul a decolat cu o întârziere de 50 de minute. Turiștii s-au topit în avion, iar pentru a se mai răcori și-au făcut aer cu hârtii și cu ce au mai avut la îndemână.
"O companie aeriană a ținut turiștii în avion timp de 50 minute fără a porni clima.”, a relatat un turist pentru știridecluj.ro.
”Tocmai ne-au îmbarcat de o oră în zborul către Zakynthos. Sunt 40 de grade în avion. Nu merge aerul condiționat. Nu se știe când pornim. Sunt curioasă ce idiot ia deciziile de a ține oamenii pe o așa caniculă închiși într-un avion!”, a spus o altă turistă.
După ce ai oftat de ușurare că ai trecut de securitate și te-ai așezat pe scaunul de la fereastră, inevitabil îți dai întrebarea "De ce este o mică gaură în fereastra mea?". Ei bine, dacă încă nu ați aflat motivul, un fost pilot vă explică, scrie LadBible.
După o perioadă lungă de zbor cu un avion 747, Harrison Murray spune că acum lucrează la o companie de marfă cu sediul în afara aeroportului Heathrow. Explicând găurile din ferestre, el a spus: "Ferestrele de avion sunt de obicei făcute din trei kilograme de acrilic Ai exteriorul, ai mijlocul unde este acea gaură mică și interiorul. Acum, când o aeronavă începe să câștige altitudine, presiunea aerului exterior scade constant, deci trebuie să ne presurizăm avioanele. Acum, diferența de presiune a aerului dintre interiorul avionului și lumea exterioară este foarte mare, iar asta poate provoca spargerea ferestrei. Deci acele mici găuri permit presiunii dintre fereastra interioară și fereastra exterioară să se echilibreze”.
Afirmațiile pilotului sunt susținute de Administrația Federală a Aviației (FAA), care a mai spus anterior pentru Insider că această "gaura de sângerare" permite echilibrarea presiunii aerului. Mai mult, găurile au rolul de a elibera umiditatea din micul spațiu ce există între panoul extern și cel mijlociu, ceea ce previne aburirea sau înghețarea geamului. Vezi mai mult AICI.
Pandemia de coronavirus a dat o lovitură majoră în cuferele companiilor de transport, în special companiilor aeriene. În ciuda reluării călătoriilor, repercusiunile crizei sunt încă puternice, iar anulările continue ale zborurilor din ultimele luni, în principal din cauza lipsei de personal, sunt doar unul dintre cele mai puternice simptome ale situației dificile.
Și acum companiile fac din nou presiuni asupra Comisiei Europene pentru a înlătura regulile privind compensarea pentru întârzieri. După cum relatează Europa Today, discuțiile și negocierile se vor relua în Cehia, în cadrul președinției rotativa a CE.
Companiile aeriene au susținut de ani de zile că este nedrept să fie forțate să plătească sute de euro pentru o întârziere care probabil a avut un impact neglijabil asupra călătoriei unui pasager, subliniind că compensația este adesea mult mai mare decât prețul biletului. Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu