Pasajul Basarab ar putea fi deschis mai devreme

pasaj basarab
pasaj basarab

Pasajul Basarab ar putea fi deschis parţial pentru a degaja circulația de sub pod către Militari și Drumul Taberei. O decizie în acest sens va  fi luată în zilele care vin.

”Este o soluţie să mai degajăm circulaţia de sub pod către Militari şi Drumul Taberei. Ne gândim să uşurăm puţin şi să dăm drumul la primul tronson, pentru ca lucrurile să intre într-un echilibru. Vedem care sunt beneficiile şi riscurile pentru automobilişti”, a declarat, luni, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, în timpul vizitării lucrărilor de la Pasajul Basarab, citat de Agerpres

Edilul şef al Capitalei a explicat că se pune problema dacă se va da drumul circulaţiei, de la Orhideea până la Calea Plevnei, pentru a se crea o alternativă şi traficului rutier de sub pasaj. Oprescu a reiterat că lucrările la pasaj vor fi finalizate la sfârşitul lunii martie, costul întregii lucrări urmând a se situa la 73 de milioane de euro.

”Există certitudinea ca, la sfârşitul lunii martie, să se poate circula şi să ne mutăm atenţia spre celelalte lucrări, care sunt în curs”, a explicat Oprescu.

El a menţionat că, după turnarea betoanelor, se încarcă podul pentru testare cu greutăţi ce pot atinge 20.000 de tone.

”Probabil că, imediat cum se termină aceste lucrări, vom începe încercările la podul hobanat”, a spus Oprescu.

Primarul general a anunţat că, peste o lună, va fi amenajată şi staţia de tramvai, lifturile şi banda de rulare care va merge până în Gara de Nord.

”Podul va fi iluminat şi vor fi amenajate zone de verdeaţă atât deasupra, pe pilonii de susţinere, cât şi sub pod, unde vor fi parcări. Eu îmi pun deja problema managementului podului, a întreţinerii lui, pentru că aici avem de suferit întotdeauna şi e păcat să nu îl întreţii după canoanele civilizaţiei moderne”, a susţinut oficialul PMB, care a arătat că, pentru iluminat, va alege ”culori normale, nu foarte tari şi nu combinaţii” de lumini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel