Pasca, dulcele specific Paștelui. Când trebuie să o mâncăm

Sursa foto: YouTube Danutax
Sursa foto: YouTube Danutax

Pasca este de nelipsită de pe mesele românilor în ziua de Paște. Când se consumă pasca.

Pasca poate fi preparată în diverse moduri. Varianta tradițională conține aluat de cozonac, care în combinaţie cu brânza aduce un aport foarte mare de calorii. Cei care nu vor să consume prea multe calorii, pot încerca pasca fără aluat. 

Pasca, dulcele sănătos

Pacca este un desert tradițional de Paște în multe țări, inclusiv în România și în alte țări din Europa Centrală și de Est. Este un tort dulce, de obicei rotund, făcut dintr-un aluat dulce și umplut cu brânză dulce, stafide, ouă, smântână, vanilie și alte ingrediente. Pasca este adesea decorată cu un vârf de brânză sau fructe confiate și este servită ca desert de sărbători în timpul sărbătorilor Pascale.

Dr. Anca Ioniță, medic nutriționist, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL, la ce să fim atenți când consumăm pască. În plus, aceasta nu poate fi mâncată oricând. 

CITEŞTE MAI MULTE PE DC MEDICAL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel