Pasca fără aluat este unul din preparatele delicioase pe care gospodinele aleg să le pregătească pentru masa de Paști. Iată rețeta.
Ingrediente
600 g brânză de vaci grasă
100 g smântână
6 ouă
300 g zahăr
6 linguri făină
180 g unt, la temperatura camerei
100 g stafide
1 praf de copt
sare
coaja rasă de la o lămâie mare (dacă nu este tratată chimic!)
2 linguri esenţă de vanilie
Vezi și: Săptămâna Mare, rețete post. Ciuperci pe pat de mămăligă
PASCĂ FĂRĂ ALUAT. Se preîncălzește cuptorul la 160 de grade. SeparăM cele 6 ouă și frecăm gălbenușurile bine cu zahărul, untul și praful de sare, scrie viva.ro. Acest procedeu continuă până când zahărul s-a topit în totalitate. Apoi adăugăm brânza și smântâna, urmând praful de copt, în timp ce amestecăm bine pentru a elimina cocoloașele.
PASCĂ FĂRĂ ALUAT. Albușurile se bat spumă, separat. Când s-au întărit suficient, se încorporează cu o spatulă în amestecul cu gălbenuş. Se adaugă vanilia, coaja de lămâie şi se amestecă uşor. La final se adaugă stafidele.
PASCĂ FĂRĂ ALUAT. Compoziţia se toarnă într-o formă rotundă unsă cu puţin unt. Se coace 45-50 de minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu