Sărbătorile Pascale se apropie, iar gospodinele deja se gândesc la meniul pentru masa de Paști. Pasca este nelipsită. Dacă vrei să nu petreci foarte mult timp în bucătărie pentru prepararea ei, poți încerca această rețetă rapidă și simplă.
Ingrediente
- 750 brânză dulce
- 5 ouă
- 10 linguri cu zahăr
- 250 g smântână
- 2-3 linguri cu smântână
- un vârf de cuţit de praf de copt
- 100 g stafide
- 100 g margarină
- 1 lămâie
- 2 plicuri zahăr vanilat
Cum se prepară
Se topeşte margarina pe foc mic, fără să fiarbă. Se lasă să se răcorească. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, până devine o compoziţie spumoasă. Se adaugă margarina, brânza de vaci bine scursă şi sfărâmată, smântâna, coaja rasă de lămâie, scrie gustos.ro. Se adaugă un vârf de cuţit de praf de copt şi făină în ploaie, cu mişcări de sus în jos, până se obţine o compoziţie groasă ca smântâna.
Se adaugă stafidele date prin făină. Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare. Când s-au întărit bine, ca pentru bezea, se încorporează în compoziţia de brânză. Se unge o formă de tort cu ulei, se pune hârtia de copt unsă şi ea şi se toarnă compoziţia. Se nivelează bine şi se dă la cuptorul încins pentru o oră. După ce s-a copt, se scoate din forma de tort pe o farfurie.
Vezi și: Cozonac grecesc pentru Paști. Cum se prepară Tsoureki: Rețeta
Specialitate pentru masa de Paşti. Rețeta pe care trebuie să o încerci
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu