Care este secretul pentru a obține o pască fără aluat pufoasă.
275 grame de brânză proaspătă de vaci, grasă, scursă de zer
200 grame de cremă de brânză
50 grame de făină obișnuită sau amidon
2 ouă
75 grame de zahăr
80 grame de stafide
un praf de sare
un plic de zahăr vanilat
coaja de lămâie
50 grame de unt pentru uns forma
o lingură de pesmet.
Ouăle se separă, iar albușurile se bat împreună cu un praf de sare până se obține o spumă tare, ca de bezea. Albușurile adăugate la final îi oferă pascăi o textură pufoasă.
Gălbenușurile se amestecă cu brânza proaspătă, crema de brânză, făina și zahărul. Se adaugă zahărul vanilat și coaja de lămâie, iar după omogenizarea completă se pun și stafidele care au fost lăsate înainte în apă, pentru hidratare.
Albușurile bătute se adaugă treptat și se amestecă cu atenție pentru a nu se strivi albușul.
Tava în care se va face pasca se tapetează cu puțin unt și pesmet. Se toarnă compoziția de pască în tava pregătită.
Pasca se coace pentru 50 de minute la 160 de grade Celsius. Aceasta este gata atunci când devine aurie și unor rumenă la suprafață.
Pasca se lasă la răcit în tavă, abia apoi se scoate și se pune pe platou. Se pudrează cu zahăr pudră vanilat și se taie doar după ce s-a răcit complet.
Poftă bună!
Citește și: Cozonacul bunicii, rețeta pentru sărbătorile pascale
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News