EXCLUSIV  Pașii de urmat ai cuplurilor care vor copii. Dr. Herghelegiu (Sanador): Prin aceste analize ne asigurăm că pornim cu dreptul în sarcina respectivă

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Dr. Doru Herghelegiu, medic primar obstetrică-ginecologie, chirurgie oncologică la Spitalul Clinic SANADOR, a explicat care sunt pașii de urmat ai cuplurilor care își doresc să facă un copil.

Doru Herghelegiu, medic primar obstetrică-ginecologie, chirurgie oncologică la Spitalul Clinic SANADOR, a spus care sunt pașii pe care cuplurile care își doresc un copil trebuie să-i facă:

„În cazurile fericite, când familia își dorește o sarcină, cum se pregătește un astfel de moment?“, a întrebat jurnalistul Val Vâlcu.

„Întotdeauna este bine, anterior concepției, ca respectivul cuplu să facă o vizită la medic, pentru a se asigura de normalitatea, din punct de vedere morfologic și funcțional, a tractului genital. E imperios necesară și o evaluare ecografică a organelor genitale interne, ocazie cu care facem aprecieri și la fertilitatea femeii, a cuplului.

În urma anamnezei, a discuțiilor, ne dăm seama dacă partenerul trebuie evaluat într-un fel sau nu, Obligatoriu este testată pacienta respectivă pentru afecțiunile infecțioase, inclusiv cele virale, cu risc pentru patologia oncologică. Vom evalua citologia Babeș-Papanicolau, colposcopia, vom face o evaluare clinică și ecografică mamară, pentru a ne asigura că pornim cu dreptul în sarcina respectivă“, a spus, pentru DC News, Doru Herghelegiu, medic primar obstetrică-ginecologie, chirurgie oncologică la Spitalul Clinic SANADOR

CITEȘTE ȘI    -    EXCLUSIV  Infertilitatea, tot mai frecventă în rândul cuplurilor. Medicul Doru Herghelegiu (Sanador) oferă soluția: Așa se poate naște și la 50 de ani

Youtube video image

Aliment minune pentru gravide și nu numai. Dr. Herghelegiu (Sanador): Nu mai renunțați să-l consumați 

Jurnalistul Val Vâlcu l-a întrebat pe medicul Doru Herghelegiu, medic primar obstetrică-ginecologie, chirurgie oncologică la Spitalul Clinic SANADOR, despre riscurile la care veganismul le supune pe femeile însărcinate:

„Apropo de fier. Acum, tinerele (n.r. care rămân însărcinate) sunt vegane, aportul de fier scade în alimentație“, a spus Val Vâlcu.

„Am avut multe probleme cu astfel de gravide, care nu mâncau carne. Toate sunt anemice, dezvoltă o anemie severă în sarcină și abia când înțeleg că nici creșterea fătului nu este cea optimă, pentru că sunt diagrame care ne arată parametrii de dezvoltare fetală, renunță pentru un timp. Hemoglobina nu crește oricât fier ar lua. Dacă nu are aport proteic, proteine de calitate, nu are cum să compenseze anemia gravidei.

În plus, cantitatea de proteine necesară pentru construirea corpului fetal, pentru hipertrofia uterului, pentru hipertrofia sânilor, este mare. O femeie are nevoie, în sarcină, de aproximativ 1.000 de miligrame, deci 1 kilogram de aminoacizi în stare pură. Asta înseamnă o masă proteică foarte mare și este bine, așa cum sfătuiește Mihaela Bilic, câte o bucățică de carne cât palma, zilnic, să fie în dieta gravidei, orice fel de carne ar fi. Proteinele sunt absolut necesare pentru bunul mers al sarcinii“, a precizat medicul Doru Herghelegiu (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI    -    EXCLUSIV  Diferenţa dintre fibrom şi sarcom. Doru Herghelegiu (SANADOR): Cele mai agresive tumori. Supravieţuirea, chestiune de un an sau doi

Cancerul de col uterin, „o raritate“ în SUA. Herghelegiu (Sanador): Dacă aplicăm aceeași soluție, vom avea succes și în România

Doru Herghelegiu, medic primar obstetrică-ginecologie, chirurgie oncologică la Spitalul Clinic SANADOR, a vorbit despre progresele care s-au făcut în prevenirea și tratarea cancerului de col uterin:

„Vaccinare tinerelor în perioada adolescenței este imperios necesară, pentru că dă un răspuns imun foarte bun și de durată și, de fapt, a devenit un must (trebuie) într-o mare parte a țărilor occidentale și în Statele Unite ale Americii. Există asiguratori care nu-ți dau niciun ban, dacă te-ai îmbolnăvit de cancer al colului uterin, în momentul în care nu ți-ai făcut vaccinarea la vremea ei, lucru care mi se pare foarte corect și foarte bun.

Ar fi un stimulent pentru femeile care au grijă de fetițele lor, să le vaccineze tempestiv, să le asigure o protecție imună bună și în felul acesta am putea să reducem incidența cancerului de col uterin, lucru care s-a realizat în țările occidentale și mai ales în SUA, unde cancerul de col uterin începe să devină o raritate datorită programului masiv de vaccinare. Probabil, treptat, și la noi va fi tot mai ușor acceptat“, a precizat medicul (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel