Pasta de jumări cu ceapă și usturoi este u gustare tradițional românească. Iată cum se prepară. Rețeta pe care trebuie s-o păstrezi, de acum încolo, pentru mesele de sărbătoare.
Ingrediente
- 250 g jumări
- o ceapă roşie medie, curăţată şi spălată
- un ou fiert tare, curăţat
- 4-5 căţei mici de usturoi, curăţaţi şi spălaţi
- 2 linguri cu muştar
- boia de ardei dulce
- piper proaspăt măcinat
- sare
Opţional:
2-3 cartofi fierţi în coajă, în apă cu sare, curăţaţi şi tăiaţi în bucăţele
2 castraveciori muraţi, tăiaţi în rondele
Vezi și: Mămăligă cu jumări și caș. Rețeta tradițională iubită de români
Tăiem ceapa în bucăţele și oul fiert în feliuţe. În vasul unui robot de bucătărie punem jumările, usturoiul, oul fiert, ceapa, muştarul, cam un sfert de linguriţă cu boia de ardei dulce, piper măcinat şi sare (cartofii fierţi şi castraveţii muraţi, dacă folosiţi) şi mixăm.
Din când în când adunăm pasta de pe marginile vasului şi continuăm să mixăm până când obţinem consistența dorită, scrie a1.ro. Condimentăm cu sare şi piper măcinat, dacă mai este nevoie, şi punem pasta de jumări într-un borcan închis ermetic, pe care îl putem păstra în frigider până la o săptămâna.
Vezi și: Prăjitura kinder "Felie de Lapte", făcută în casă. Rețeta delicioasă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu