Dacă îți dorești un aperitiv fin și delicios, poți prepara o pastă de paște foarte gustoasă. Iată rețeta...
Ingrediente
- 500 g peşte crud sau 300 g peşte din conservă, cântărit și scurs
- 1 ceapă mică
- jumătate de ardei gras
- 1 lingură de ulei
- 50 g unt
- sare
- piper
- 1 linguriţă suc de lămâie
Cum se prepară
Dacă folosiţi peşte proaspăt
Se pune peştele la fiert în apă cu puţină sare, 1 lingură de oţet şi o frunză de dafin. Apă, doar cât să acopere peştele, atât. Se spumează şi se lasă 15-20 de minute să fiarbă. Se scoate peştele cu o spumieră şi se lasă la răcit, apoi se alege de oase, scrie pofta-buna.com. Peştele potrivit este cel fără oase multe, gen macrou, sturion, somn, sau file de somon, crap, sânger, novac.
Dacă folosiţi pește la conservă
Poate fi pește în ulei sau în suc propriu, se scurge bine şi se foloseşte. Ceapa şi ardeiul se taie cubuleţe sau peştişori şi se înăbuşă cu 1 lingură de ulei şi puţină apă, până se înmoaie bine. Se lasă la răcit. Peştele, legumele şi untul se pun în blender şi fac o pastă fină. Dacă nu aveţi blender, daţi peştele şi legumele prin maşina de tocat, apoi amestecaţi cu untul moale. Condimentaţi cu sare, piper şi adăugaţi 1 linguriţă de suc de lămâie, să fie discret acrişor.
Vezi și: Cornulețe fragede cu untură și smântână, ca la mama acasă: Rețeta
BONUS: Prăjitura imposibilă
Ingrediente
- zahar caramelizat
- 100 g zahăr
- 1 ceașcă apă
Crema de zahăr ars
- 5 bucăți ou
- 625 ml lapte
- 80 g zahăr
- 1 esență vanilie
Blatul de cacao
- 2 bucăți ou
- 100 ml lapte
- 100 ml ulei
- 125 g zahar
- 160 g făină
- 60 g cacao
- 4 g praf de copt
Cum se prepară
Încingem cuptorul la 180°C.
Caramelizăm zahărul
Pregătim un vas termorezistent pentru copt și un al doilea vas mai mare în care sa îl pui pe primul. Ambele vase trebuie sa aibă ceva adâncime. Punem într-o crăticioară 100 g zahăr cu o ceașcă de apă si gătim pe foc mediu până când zahărul capătă nuanța chihlimbarului. Aveți grija sa nu se ardă! Turnăm zahărul caramel în vasul termorezistent și distribuim uniform pe toată baza tăvii.
Crema de zahăr ars
Într-un bol, spargem cele 5 ouă și adăugăm 80 g zahăr si o esență de vanilie. Mixăm până ce zahărul s-a topit în compoziția de ouă. Când zahărul s-a topit în ouă, oprim mixerul și adăugăm treptat 650 ml lapte, amestecând cu o lingură de lemn. După ce am omogenizat amestecul de ouă, lapte și vanilie, turnăm compoziția în vas peste zahărul caramelizat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News