În pragul Sărbătorilor Pascale, gospodinele deja încep să se gândească la meniul pentru masa de Paște. Iar preparatele din carne de miel, de obicei, nu lipsesc. Însă nu toată lumea știe cum trebuie aleasă această carne. Ce ne recomandă specialiștii, dacă vrem să ne bucurăm de preparatele din miel, în siguranță.
Specialiștii recomandă ca principalul criteriu de selecție să fie prezența ștampilei Autorității Naționale Sanitar Veterinare. De asemenea, trebuie să ne ghidăm după greutatea animalului și aspectul cărnii, scrie a1.ro. Mielul nu trebuie să fie mai mic de 12-14 kilograme, altfel va conține o cantitate mare de colagen și este indigestă.
Crescătorii de ovine spun că miei din rasa Țurcană au carnea mai dulce, iar cei din rasa Țigaia au carnea mai aspră, dar mai fragedă. Aceștia atenționează că trebuie să cumpărați doar mielul cu cap, deoarece vă poate oferi multe indicii despre prospețimea cărnii, dar și certitudinea că nu cumpărați altceva. Dacă mielul este proaspăt tăiat, sunt semne vizibile în zona capulu.
Vezi și: Când încep Deniile 2019. Ce semnifică Deniile din Postul Mare
Dacă cumpărați carnea de miel din hypermarketuri, trebuie să fie uscată. Carnea umedă însemană că a fost congelată și decongelată.
"Carnea și organele de miel sunt admise pentru consumul public numai dacă sunt însoțite de un certificat de sănătate publică veterinară și poartă marca de sănătate. Carnea de miel sau ied rezultată în urma sacrificărilor în spațiile/locurile amenajate temporar va fi marcată cu marcă de sănătate de formă rotundă, cu un diametru de 3,5 cm, în interiorul căreia este înscris indicativul județului, urmat de codul numeric acordat de DSVSA județeană", spune ANSVSA
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu