După slujba de Înviere, de Paște 2019, românii stau împreună la masă și mănâncă preparate tradiționale.
După perioada postului de Paște, oamenii au masa plină cu bucate alese. Găsim ouă, drob, friptură de miel, cozonac și lista poate continua, dar nu uitați: cuvântul de ordine trebuie să fie moderația pentru a nu avea probleme de sănătate.
În ciuda tentaţiilor mari, trecerea de la post la alimente grele trebuie să se facă treptat. Conform tradiţiei, de Paşte sunt trei zile în care românii stau la masă cu familia şi mânâncă alimente grele.
Masa de Paşte ar trebui să înceapă cu salatele care pregătesc organismul pentru digestia mâncărurilor grele. Ar fi bine ca alături de carne să mâncați o salată, alimentul minune.
Băuturile alcoolice pot crea şi ele probleme de sănătate, mai ales în combinaţie cu carnea de miel şi cozonacul. La finalul mesei, sunt recomandate anumite fructe, cum ar fi ananasul, kiwi sau papaia, care favorizează digestia. Nu uitați: cuvântul de ordine este moderația!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu