Pastele cu brânză sau cașcaval sunt consistente și sățioase. Pot fi consumate atât la prânz, cât și la cină. În plus, se pregătesc ușor și repede.
Vă propunem să pregătiți paste cu cașcaval în sos de iaurt.
Ingredientele pentru 4 porții:
2 pahare de paste fusilli;
2 linguri de unt;
2 linguri de făină;
2 pahare de lapte degresat;
1 pahar de cașcaval ras,
jumătate de pahar de parmezan ras;
un iaurt grecesc;
o jumătate de pahar de pesmet;
piper negru și sare după gust.
Puneți pastele fusilli în apă clocotită și gătiți-le al dente. În timp ce pastele se gătesc, topiți untul într-o altă cratiță, adăugați făina și gătiți, timp de un minut. Apoi turnați încet laptele, în timp ce amestecați. Sosul se fierbe 5 minute până se îngroașă.
Înfășurați legumele într-un prosop umed: trucul magic, cu care veți economisi o groază de bani
Adăugați cașcavalul și parmezanul în sos și gătiți până când brânzeturile se topesc complet. Opriți focul și adăugați iaurtul grecesc. La final, puneți în sos pastele fierte și amestecați bine.
Caramel sărat, făcut în casă: o rețetă de care te vei îndrăgosti
Pastele cu sos se așează într-un vas de copt. Presărați deasupra pesmet și piper. Coaceți pastele în cuptor 5-7 minute, după care le puteți servi pe masă. Poftă bună!
La prima vedere, pare că este simplu să prepari un piure delicios de cartofi.
Cu toate acestea, în realitate, nu este deloc așa. Dar sunt mici secrete care vă vor permite să gătiți un piure delicios.
În primul rând, trebuie să știți că nu orice soi de cartofi este potrivit pentru piure. Unele soiuri ale acestei legume nu se fierb. Prin urmare, acordați atenție soiurilor cu amidon.
Nu gătiți piureul în apă. Dacă folosiți apă, piureul va avea un gust banal și fad. Pentru a face cartofii incredibil de gustoși și fragezi, ar trebui să adăugați lapte încălzit sau chiar smântână cu conținut scăzut de grăsimi.
Ingrediente secrete. Unele gospodine adaugă puțin unt, datorită căruia gustul piureului rămâne proaspăt. La 500 grame de cartofi fierți de tubercul fiert, ar trebui să luați cel puțin 100 grame de unt.
Nutella de casă cu nuci: sănătoasă, simplă și rapidă. De azi nu o vei mai cumpăra
Dacă vrei să dai preparatului o aromă apetisantă, ar trebui să adaugi usturoi prăjit în piure. De asemenea, pentru o textură aerisită, multe gospodine adaugă un ou crud în piure.
Vă propunem să pregătiți o cină incredibil de gustoasă: paste cu carne de pui și sos de roșii.
Dacă nu dispuneți de timp, dar vrei să aveți o cină gustoasă și sănătoasă, iată o rețetă simplă de paste cu carne de pui în sos de roșii. Durează doar 15 minute pentru a le pregăti.
Ingrediente:
file de pui - 300 grame,
pasta de tomate - 2 linguri,
ciuperci - 250 de grame,
smântână - 50 de grame,
verdeață după gust,
cașcaval tare - 30 de grame,
paste - 100 de grame,
sare și piper după gust.
Tăiați fileul de pui în felii groase și prăjiți-le până sunt gata. Adăugați peste carne și ciupercile tocate.
Între timp, pregătiți sosul. Amestecați pasta de roșii cu smântâna, adăugați sare și piper și verdeață după gust. Când puiul și ciupercile sunt gata, combinați-le cu sosul și continuați să le sotați.
Adăugați puțină apă în tigaia cu carnea de pui, ciuperci și sos și continuați să gătiți, sub capac, încă 3 minute.
Puneți paste la fiert într-o oală cu apă fierbinte. Când pastele sunt fierte, scoteți-le din apă și adăugați-le în tigaia cu carnea de pui și ciuperci. Amestecați totul bine. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News