Raluca Rotariu, co-fondator Endofoodart și terapeut în nutriție, vă propune astăzi o rețetă simplă, dar delicioasă: paste cu creveți. Haideți să vedem cum se prepară și de ce aveți nevoie.
Paste cu creveți. Timp de preparare: 30 de minute. Porții: 2.
300g paste fără gluten
10-15 creveți
o ceapă mică albă
4 căței de usturoi
200 ml cremă vegetală pentru gătit
un gălbenuș
2 linguri de unt clarificat sau unt fără lactoză
fulgi de drojdie inactivă/parmezan pentru servire
Punem la fiert pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Avem grijă să păstrăm două polonice din apa în care au fiert pastele înainte de a strecura. Într-o tigaie punem la încins untul clarificat și adăugăm ceapa tăiată cubulețe. Lăsăm 2-3 minute ceapa la călit, după care adăugăm usturoiul.
Avem grijă să nu lăsăm usturoiul prea mult la călit, deoarece acesta va deveni amar. Adăugăm smântâna lichidă și o lăsăm să se încălzească. Între timp, separăm gălbenușul de albuș și adăugăm gălbenușul peste smântâna lichidă, amestecând continuu până când acesta se încorporează.
Asezonăm cu sare, piper și alte condimente după gust. Peste amestecul obținut anterior, adăugăm creveții împreună cu un polonic din apa în care au fiert pastele. Acoperim totul cu un capac și lăsăm creveții la gătit timp de aproximativ 10 minute.
Amestecăm, din când în când, pentru a ne asigura că smântâna nu se prinde de tigaie. În cazul în care apa a scăzut, putem să mai adăugăm încă un polonic din apa în care au fiert pastele. Transferăm pastele peste sosul cu creveți obținut anterior și servim cu fulgi de drojdie inactivă sau parmezan.
Raluca Rotariu, co-fondator Endofoodart și terapeut în nutriție, vă propune un desert delicios: brioșe cu afine.
Din această rețetă ies 12 brioșe delicioase. Timp de preparare: 50 minute.
Ingrediente:
3 banane
2 ouă
150g făină fără gluten
scorțișoară
un pliculeț de praf de copt
o mână de afine
Preîncălzim cuptorul la 190 de grade. Cu ajutorul unei furculițe pisăm bananele într-un bol până când acestea se transformă într-o pastă. Adăugăm cele două ouă și amestecăm cu un tel.
Adăugăm făina, praful de copt și 3 lingurițe de scorțișoară. Punem compoziția în forme de brioșe. Adăugăm câteva afine peste fiecare brioșă și amestecăm cu ajutorul cozii unei lingurițe pentru a ne asigura că acestea se încorporează în aluat. Lăsăm la cuptor pentru 40 de grade. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News