Paste cu creveți. Rețeta perfectă pentru începutul de weekend

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Pastele cu creveți sunt perfecte pentru începutul de weekend. Ce îți poți dori mai bun? Iată cum se prepară această rețetă....

Ingrediente

250 g paste (tipul dorit, de exemplu fettuccine sau tagliatelle)

250 g creveți decojiți și curățați

3 căței de usturoi, tocați mărunt

1 ardei iute (opțional), tocat mărunt

2 linguri de ulei de măsline

sare și piper după gust

suc de la o lămâie

2 linguri de unt

pătrunjel

Cum se prepară

Începeți prin fiertul pastelor într-o oală cu apă sărată, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când sunt gata, scurgeți-le și clătiți-le sub apă rece pentru a opri procesul de gătire.

Într-o tigaie mare, încingeți uleiul de măsline la foc mediu. Adăugați usturoiul tocat și ardeiul iute dacă doriți mâncarea mai picantă. Căliți-le până când usturoiul devine aromat, dar să nu se ardă. Adăugați creveții în tigaie și prăjiți-i timp de 2-3 minute pe fiecare parte, până se înroșesc ușor și devin opaci. Nu-i gătiți prea mult, altfel vor deveni tari și uscați.

Scurgeți pastele și adăugați-le în tigaie cu creveții. Amestecați bine, astfel încât pastele să se încălzească și să se amestece cu aromele. Adăugați sucul de lămâie și bucățile de unt în tigaie. Amestecați până când untul se topește și se încorporează bine în paste.

Gustați și ajustați cu sare și piper, după preferințe. Transferați pastele cu creveți pe farfurii și presărați peste ele pătrunjelul tocat pentru un plus de prospețime și culoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel