Paste cu fasole și cârnați, deliciu săsesc

foto: Freepik
foto: Freepik

Da, pastele pot fi combinate cu fasole!

Pastele cu fasole și cârnați sunt o combinație delicioasă și hrănitoare, perfectă pentru o masă consistentă și reconfortantă. Iată o rețetă simplă pentru a pregăti acest fel de mâncare cu specific săsesc:

Ai nevoie de:

300 g paste (de preferat penne sau fusilli)

200 g cârnați (de porc sau de pui)

400 g fasole (boabe, poate fi fasole albă sau roșie, la conservă sau fiartă)

1 ceapă medie, tocată mărunt

2 căței de usturoi, mărunțiți

2 linguri ulei de măsline

1 linguriță boia de ardei dulce

sare și piper după gust

pătrunjel proaspăt tocat sau brânză parmezan rasă pentru servit (opțional)

Instrucțiuni:

Fierbe pastele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până când sunt al dente. Scurge pastele și pune-le deoparte.

Într-o tigaie mare încinge uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa și cățeii de usturoi mărunțiți și călește-le până când devin moi și aromate.

Adaugă cârnații tăiați cubulețe în tigaie și prăjește-i până când se rumenesc ușor.

După ce cârnații sunt prăjiți, adaugă fasolea scursă și clătită în tigaie, împreună cu boiaua de ardei dulce. Amestecă bine și lasă-le să se încălzească împreună timp de 2-3 minute.

Adaugă pastele fierte în tigaie și amestecă-le bine cu restul ingredientelor, lăsându-le să se încălzească împreună timp de 1-2 minute.

Potrivește gustul cu sare și piper, după preferințe.

Servește pastele cu fasole și cârnați calde, presărate cu pătrunjel tocat proaspăt sau cu brânză parmezan rasă, dacă dorești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel