Dacă te-ai plictisit de pastele clasice, cu sos roșu sau alb, încearcă această rețetă de paste cu lămâie și spanac. Este foarte simplu de făcut, ai nevoie de doar 15 minute pentru a o prepara.
Ingrediente:
- 225 g paste de tip tagliatelle sau spaghete
- o lingură ulei de măsline extravirgin
- 1/2 ceapă tocată mărunt
- 3 căței de usturoi, zdrobiți
- o linguriță coajă de lămâie
- o lingură zeamă de lămâie
- sare și piper negru, după gust
- 320 ml smântână vegetală pentru gătit
- 60 g baby spanac
- o lingură amidon de porumb + 2 linguri apă
- parmezan, după gust
Mod de preparare
Pentru început, pune apă la fiert într-o oală încăpătoare și gătește pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp, încălzește tigaia și adaugă în ea uleiul de măsline și ceapa tocată fin. Lasă ceapa să se calească timp de trei minute, apoi adaugă coaja de lămâie și usturoiul. Lasă totul pe foc încă un minut, amestecând constant, evitând arderea ingredientelor.
Adaugă în aceeași tigaie și zeama de lămâie, smântâna de gătit, sarea și piperul. Separat, amestecă amidonul cu apă, până când obții o pastă omogenă, pe care o vei pune imediat în tigaie. Amestecă toată compoziția la foc mediu, până obții un sos consistent.
Când ai deja un sos omogen, adaugă spanacul spălat și uscat în prealabil. Lasă-l în tigaie timp de 1-2 minute, apoi stinge focul și adaugă pastele gătite.
Amestecă în tigaie până când sosul acoperă toate pastele, apoi pune-le în farfurii și adaugă parmezan, notează andreearaicu.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu