Pastele cu ragu de ficăței de pui poate reprezenta o masă delicioasă în weekend. Iată cum se prepară această rețetă...
Ingrediente
250 gr paste scurte
1/4 legătură pătrunjel
15 frunze busuioc
Ragu de ficăţei
150 gr ficăţei de pui (3-4 bucăţi)
65 gr pastă de roşii
15 gr pastă de ardei iute
4 căţei de usturoi
1/2 ceapă mică (20 gr)
1/2 linguriţă chimion măcinat
1/2 linguriţă seminţe de fenicul
30 râşnite de piper negru
1/2 linguriţă sare
50 ml ulei măsline
50 ml apă
Cum se prepară
Puneţi pastele la fiert în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet. Într-un robot mic sau cu blenderul vertical mixaţi ingredientele pentru ragu, exceptând ficăţeii, până aveţi o pastă roşiatică. Încingeţi o tigaie largă (cca 28 cm) şi ungeţi-o cu puţin ulei. Aşezaţi ficăţeii (spălaţi bine înainte şi uscaţi cu şerveţele) în tigaie şi îi lăsaţi să se facă (câte 1.5 minute / parte) doar cât să nu mai fie roz în exterior, potrivit e-retete.ro. Nu trebuie să fie făcuţi încă de tot în interior. Îi scoateţi direct pe un tocător.
În tigaia în care aţi fript ficăţeii, adăugaţi pasta ragu şi aduceţi la fierbere. Căliţi pasta la foc mediu spre mic, până vedeţi ca uleiul se adună pe margini (cca 3-4 minute), amestecând des, mai ales pe final.
Scurgeţi pastele de apă, reţinând 150 ml din apă în care au fiert. Acum, tocaţi mărunt, mărunt ficăţeii folosind un cuţit (treceţi de mai multe ori cu cuţitul peste ei, să devină aproape o pastă). Adăugaţi ficaţii în sos împreună cu jumătate din apa reţinută şi amestecaţi bine. Lăsaţi doar 1 minut să fiarbă.
Adăugaţi pastele scurse şi restul de apă reţinută şi continuaţi să sotaţi, amestecând mereu până vedeţi că sosul se lipeşte de paste (durează maxim 2 minute). Adăugaţi verdeţurile tocate fin şi omogenizaţi. Dacă doriţi, puteţi răzui parmezan la servire.
- Image by wirestock on Freepik
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News