Iată o reţetă excelentă pentru a pregăti rapid tagliatelle cu somon.
- 400 gr somon
- 300 gr paste / spaghete
- 300 ml smântână pentru gătit
- 2 căţei usturoi usturoi
- 50 ml vin alb
- 75 gr parmezan ras
- după gust zeamă lămâie
- 25 gr unt
- 50 ml ulei măsline
- o mână pătrunjel proaspăt tocat
- după gust sare/piper
Prima data prajim somonul. Condimentăm somonul cu sare şi piper. Apoi încingem o tigaie antiaderentă şi punem somonul. Îl prăjim la foc moderat până este pătruns. Punem apa la fiert pentru spaghete.
Între timp, curățăm usturoiul și îl răzuim mărunt. Punem pastele la fiert în apă cu sare. Cât timp fierb pastele, pregătim sosul. Într-o tigaie punem untul și uleiul. Adăugăm usturoiul, îl lăsăm doar 1 minut, apoi adăugăm vinul. Lăsăm până scade aproape de tot.
Adăugăm smântâna și parmezanul răzuit. Când începe să fiarbă, luăm tigaia de pe foc. Adăugăm pastele fierte, cu ajutorul unui clește de paste, direct din oala în care au fiert. Asezonăm cu piper/sare dacă este nevoie. Punem zeamă de lămâie după gust, scrie luckycake.ro..
Adăugăm somonul făcut bucățele, pătrunjelul proaspăt tocat. Amestecăm ușor, servim imediat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu