Această combinație frumoasă și neobișnuită de paste cu sos de sfeclă roșie te va încânta cu un gust delicios.
Publicitate
Cu siguranță, nu ai combinat niciodată sfecla cu pastele. Bucătarii te sfătuiesc să nu fierbi sfecla, ci să o coci.
Ingrediente:
paste - 300 grame,
sfeclă coptă - 1 bucată,
ulei de măsline - 3 linguri,
oțet balsamic - 1 lingură,
usturoi - 2 căței,
oregano uscat - 1/2 linguriță,
cimbru uscat - 1/4 linguriță,
nucșoară măcinată - 1 gram,
sare și piper după gust.
Pastele se fierb. Păstrează câteva linguri din apa în care au fiert pastele. Zdrobește usturoiul și toacă mărunt sfecla roșie coaptă.
Prepară o cină delicioasă și ieftină din orez și cartofi. Toată familia va fi sătulă
În ulei de măsline încălzit, prăjește usturoiul tocat până se înmoaie. Adaugă sfecla și, amestecând, gătește un minut.
Adaugă oțet, câteva linguri din apa în care au fiert pastele, oregano, cimbru, sare și piper. Acoperă tigaia cu un capac și fierbe sosul circa 5 minute la foc mic.
Roșii prăjite cu ou, cel mai popular preparat chinezesc
Amestecă bine pastele cu sosul. Servește pastele fierbinți pe masă. Poftă bună!
Consumul zilnic de sfeclă de 1-2 ori pe zi va afecta pozitiv funcționarea ficatului, va ajuta la îmbunătățirea vederii, va elimina toxinele din organism și va încetini procesul de îmbătrânire.
Sfecla este potrivită pentru consum atât fiartă, cât și crudă. Sfecla crudă este chiar mai sănătoasă decât cea gătită.
Produsul este indispensabil în dieta femeilor, deoarece restabilește crește nivelul de hemoglobină din sânge. De asemenea, sfecla aduce o mulțime de beneficii pentru bărbați.
Sfecla are un conținut mic de calorii. 100 de grame de sfecla fiartă are doar 49 calorii și conține în medie 2 grame de proteine și 11 grame de carbohidrați.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu