Ai încercat vreodată rețeta de paste nemțești la cuptor? Dacă nu, iată ce ai de făcut pentru a pune pe masă un preparat delicios direct din Germania.
Ingrediente
o pungă spatzle (paste nemțești)
2 ouă
250 g telemea
o ceapă albă
200 g bacon
2 linguri ulei
Cum se prepară
Pastele se pun la fiert si se lasă conform indicaţiilor de pe pachet. După ce au fiert, se scot într-o strecurătoare, se trec prin jet de apă rece, apoi se lasă la scurs. Ouăle se bat si se amestecă cu brânza rasă, apoi se amestecă uşor cu pastele, potrivit restaurantedelux.ro. Se pune amestecul de paste într-o tavă de cuptor si se lasă la copt aproximativ 10 minute. Intre timp, ceapa tăiată rondele si baconul se călesc uşor în tigaia cu ulei încins si se pun deasupra fiecarei portii de paste in momentul servirii.
Vezi și: Paste suedeze. Rețeta senzațională
BONUS: Salată de paste cu ton și legume
Ingrediente
400 g de paste
1 ardei gras roşu
1 ardei gras galben
2-3 fire de ceapă verde (sau ceapă uscată)
150 de grame de roşii cherry sau 1 roşie mai mare
1 mână de pătrunjel
2 linguri de porumb
oţet balsamic sau oţet alb sau zeamă de lămâie
sare
piper
320 de grame de ton
50-100 de grame de măsline
Cum se prepară
Când fierbe apa, punem pastele la fiert. Timpul de fierbere îl găsim pe ambalajul pastelor. Este bine să citim întotdeauna instrucţiunile de pe ambalaj. Cât timp fierb pastele, tăiem legumele. Verificăm dacă pastele sunt fierte. Le scoatem, le scurgem bine, apoi le răsturnăm în castron, potrivit pofta-buna.com. Puteţi clăti pastele la jet de apă rece, sau să le lăsaţi puţin la răcit.
Puteţi scurge uleiul de la conserva de ton. Dacă folosiţi ton în suc propriu, puteţi adăuga 2-3 linguri de ulei de măsline sau de floarea soarelui. În loc de ton conserva se pot folosi: peşte afumat sau marinat sau orice altă conservă de peşte în ulei. Adăugăm o parte din ton şi amestecăm uşor, apoi adăugăm porumbul, măslinele, sare, piper, verdeaţă, şi iar amestecăm totul uşor, de jos în sus. Punem apoi restul legumelor pe care le-am pregătit.
Stropim şi cu puţin oţet balsamic, apoi amestecăm totul. Gustăm acum şi potrivim de sare, piper, oţet. Adăugăm şi restul de ton şi amestecăm din nou. Se lasă la rece minim 30 de minute înainte de servire.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu