Se crede că prepararea pastelor este o chestiune simplă.
Cu toate acestea, uneori pastele sunt prea fierte și nu arată bine în farfurie. Pastele lipicioase, de asemenea, nu arată apetisant.
Câteva sfaturi simple de gătit paste te vor ajuta ca felul de mâncare să fie impecabil și extrem de gustos.
În primul rând, ar fi mai bine să folosești apă filtrată sau îmbuteliată pentru gătit, spun bucătarii italieni.
Clătite cu mere: le pregătești în doar câteva minute și au doar 50 de calorii
Pentru a calcula exact de cât produs vei avea nevoie, cântărește pastele. Ai nevoie de 100 grame de paste la un litru de apă.
Pastele trebuie scufundate în apa care a clocotit cel puțin 20 de secunde. Dacă te grăbești, temperatura preparatului preparat va fi prea scăzută, iar pastele se vor lipi. De aceea, este mai bine să arunci pastele în apă clocotită.
Nu săra pastele în timpul gătirii. Sarea se adaugă chiar de la început, de îndată ce apa fierbe. Ai nevoie de 1 linguriță de sare la un litru de apă, adică 10 grame de sare la un litru de apă.
Experții recomandă bucătarilor începători să încerce sarea de mare, care conferă pastelor un gust plăcut.
Pui cu miere și usturoi, o cină simplă cu un gust divin
Deoarece pastele, aruncate în apă clocotită, scad temperatura, oala trebuie acoperită imediat cu un capac. Îndată ce lichidul fierbe, capacul se soate și pastele se fierb la foc mediu.
Dacă îți este frică că pastele se vor lipi, bucătarii recomandă să adaugi ulei vegetal în apă. Este de dorit ca acesta să fie rafinat. Opțiunile cele mai potrivite sunt: ulei de semințe de floarea soarelui, ulei de porumb, de măsline sau de susan.
Uleiul îndeplinește și o funcție suplimentară: pastele fierte strălucesc, ceea ce face ca preparatul să fie extrem de apetisant.
Și la final, încă un sfat: acum e la modă să gătești pastele până sunt fierte pe jumătate, această stare se numește „al dente”. Datorită acestei tehnici, felul de mâncare se va dovedi a fi cu adevărat italian și vei primi, cu siguranță, complimente binemeritate.
Astăzi vă prezentăm rețeta unei tarte cu legume sărate, gustoasă și ușoară. Este excelentă și pentru cei care sunt la dietă.
Ingrediente pentru 8 porții:
1 vânătă;
un ardei;
4 sau 5 măsline fără sâmburi;
pătrunjel proaspăt;
1 cățel de usturoi;
o jumătate de pahar de apă;
20 grame de parmezan;
30 grame de brânză scamorza afumată;
20 grame de cremă Philadelphia.
Ingrediente pentru baza de aluat:
100 grame de făină integrală;
praf de sare;
bicarbonat de sodiu (vârful unei lingurițe);
50 ml apă;
25 de grame de ulei de măsline extravirgin.
Spălați legumele și pătrunjelul. Apoi tăiați vinetele și ardeii în bucăți mici. Puneți legumele tăiate cubulețe într-o tigaie și adăugați cățelul de usturoi zdrobit, pătrunjelul tocat și jumătate de pahar de apă, sare și piper după gust. Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați legumele pe foc mediu ca să se soteze.
Pește delicios cu sos cremos, preparat în stil polonez. Transformă o cină obișnuită în una festivă
După ce legumele s-au înmuiat, scoateți usturoiul și adăugați măslinele. Dacă mai este puțină apă în tigaie, lăsați legumele pe foc, de data asta fără capac, astfel încât apa să se evapore complet.
Cum se prepara baza pentru tarta rustică
Într-un castron, se toarnă făina, sarea și un vârf de bicarbonat de sodiu. Într-un borcan, amestecați bine uleiul și apa, apoi turnați-le în castronul cu făină. Frământați bine până obțineți un aluat neted, compact și elastic. Lăsați-l să se odihnească o jumătate de oră la frigider.
Aluatul se întinde cu un sucitor și se așează în tava acoperită cu cu hârtie pergament. După ce ați străpuns aluatul cu o furculiță, întindeți crema Philadelphia și turnați legumele reci.
Presărați cu 20 de grame de parmezan și scamorza afumată. Tarta se coace la 190 de grade, timp de 30 de minute. Primele 10 pe raftul inferior, apoi încă 15 pe raftul din mijloc și în cele din urmă ultimele 5 minute sub grătar. Pofta bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News