Pasteis de Nata. Desertul portughez pe care îl vei adora: Rețeta

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Regina Ferraz)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Regina Ferraz)

Vrei să încerci ceva nou în materie de deserturi? Poți prepara prăjitura portugheză Pasteis de Nata.

Alegeri prezidentiale 2024

Ingrediente

- 2 foi de foitaj
- 500 g smântână lichidă
- 200 g zahăr
- 7 gălbenușuri
- coaja de la o jumătate de lămâie
- 1 lingură amidon
- 1 bețișor scorțișoară
- scorțișoară măcinată (opțional)

Cum se prepară pasteis de nata

Într-o cratiță se amestecă smântâna, gălbenușurile, amidonul și zahărul. Se gătesc la foc mic-mediu. Se adaugă coaja de lămâie (tăiată mare) și bețișorul de scorțișoară. Se amestecă până începe să fiarbă. Se stinge focul, se înlătură coaja de lămâie și batonul de scorțișoară. Crema pentru pasteis de nata se acoperă cu o folie alimentară. Aceasta trebuie să atingă suprafața cremei, pentru ca aceasta să nu facă crustă, potrivit retete.unica.ro. Se dă deoparte .

Se preîncălzește cuptorul la 200 grade Celsius. Se întind foile de foitaj. Se decupează cercuri cu diametrul de 5 cm (mărimea ideală pentru pasteis de nata). Cercurile se așază într-o formă pentru brioșe. Aluatul trebuie să acopere atât fundul cât și pereții fiecărei forme.

Când crema s-a răcit, se adaugă în fiecare formă cu ajutorul unei linguri. Se va avea grijă ca formele să fie umplute maxim 80%. Pasteis de Nata se vor găti timp de 15-20 de minute la 200 de grade Celsius sau până ce crema de deasupra va părea că s-a ars puțin. Aceste desert se servește rece la micul dejun alături de cafea.

BONUS: Cum faci Pasca tradițională pentru Paști. Rețeta clasică

Ingrediente

200 g zahăr
200 g unt
25 g drojdie
coaja de lămâie şi portocală
1 kg brânză de vaci
2 linguri smântână

2 linguri făină
4 ouă
250 g zahăr
200 g stafide
2 pliculete zahăr vanilat
coajă de lămâie şi de portocală
1 praf sare
60 ml lapte
300 g făină

Cum se prepară pasca

Într-un bol se pune făina, se face un gol la mijloc şi se adaugă ouăle, maiaua pregătită din drojdie, lapte şi puţin zahăr şi se frământă, adăugându-se toate ingredientele. Se obţine un aluat de cozonac şi se lasă să crească lângă o sursă de căldură. Separat, în alt bol, se pun: brânza de vaci, smântâna, zahărul, coaja de lămâie şi de portocală, un praf de sare, făina, zahărul vanilat şi ouăle. Toate acestea se amestecă cu mixerul, iar la sfârşit se adaugă stafidele.

Foaia de aluat, după ce a crescut, se aşază în tava unsă cu unt. Se formează cu mâna, pe planşetă un sul răsucit de grosimea unui deget şi se taie în două. Cele două bucăţi se întind cu sucitorul, potrivit retete-speciale.com.

Prima foaie se aşază în tava unsă cu unt, se toarnă compoziţia de brânză şi apoi se acoperă cu cealaltă foaie, presându-se uşor să nu iasă brânza. Se bagă în cuptor la o temperatură potrivită, aceeaşi de la început până la sfârşit. După ce s-a copt, se lasă la răcit la temperatura camerei câteva ore şi se pudrează cu zahăr pudră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel