În afară de drob de miel, pască fără aluat şi ouă roşii, pe masa de Paști poți să găseşti loc şi pentru o tartă cu ficat de miel.
Pentru tarta cu ficat de miel scoate pe masă şi o sticlă de vin roşu. Se potrivesc de minune. Spor la gătit şi poftă bună!
300 g făină
praf de copt
2 ouă
100 g margarină
150 g iaurt
sare
400 g ficat de miel
400 g ficat de pasăre
200 g cașcaval
2 ouă
3 cepe
100 ml ulei
semințe de pin
sare
piper
Mai întâi trebuie să pregăteşti aluatul. Freacă bine untul cu 2 ouă şi cu o linguriţă de sare. Încorporează untul, omogenizează şi adaugă şi făina, amestecată în prealabil cu praful de copt. Frământă bine şi lasă 20 de minute la rece. Ori bagi bolul în frigider, ori îl scoţi pe verandă sau în balcon, unde temperatura e scăzută.
Cât timp stă aluatul la rece, spală ficăţeii de pasăre şi ficatul de miel. Pune-i apoi la fiert, scurge-i de apă și lasă-i la răcit. Când sunt gata, dă-i prin maşina de tocat carne. Curăță, cojeşte şi toacă ceapa. Căleşte-o în puţin ulei, cât să se rumenească. Pune peste ea amestecul de ficat şi două ouă. Amestecă pentru omogenizare. Potriveşte apoi de sare şi piper.
Adu aluatul de la rece. Unge cu puţin unt o tavă de tartă. Întinde aluatul pe masă, ca să obţii o foaie mai subţire. Transfer-o în tavă. Pune umplutură peste ea, apoi presară seminţele de pin şi caşcavalul ras.
Bagă tava cu această tartă cu ficat de miel în cuptorul încins la 170 de grade Celsius, pentru circa 30-35 de minute sau până când se rumeneşte pe deasupra.
Serveşte o felie de tartă cu muguri de soia.
Sursă: BZI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu