Pastorul şi fiul său, aproape decapitaţi. Apar primele ipoteze în cazul dublei crime

Pastorul din Bistriţa şi fiul său au fost găsiţi aproape decapitaţi, spun procurorii care anchetează cazul. Aceștia nu exclud nicio variantă în anchetă, însă principalele ipoteze sunt tâlhăria sau recuperarea unei datorii, mai ales că bărbatul ar fi avut la el o sumă mare de bani.

 Purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Satu Mare, procurorul Gabriela Pop, a declarat, joi, că anchetatorii merg pe mai multe variante în cazul uciderii pastorului din Bistriţa şi a fiului său, în vârstă de nouă ani.

 "Nu excludem nicio variantă, nicio pistă. Din spusele martorilor, avea nişte bani asupra lui, dar nu ştim încă. Nu aş spune că este vorba despre vreun fanatic religios, luăm în calcul o răzbunare sau o recuperare de datorii, având în vedere modul în care a fost săvârşită fapta. Au fost găsiţi aproape decapitaţi. Suntem la început cu ancheta. S-a vehiculat varianta că ar fi vrut să găsească un loc de tabără în Satu Mare, dar nu vă pot spune clar dacă este sau nu. Am înţeles că asta ar fi fost intenţia lor, să caute un loc de tabără pentru tinerii enoriaşi ai lor sau pentru copiii străzii, nu se ştie exact", a spus procurorul.

La rândul său, Ana Petric, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Satu Mare, a anunţat, printr-un comunicat de presă, că în urma necropsiei a rezultat că bărbatul de 39 de ani avea o "plagă tăiată înţepată penetrantă a gâtului, cu secţionare de vase sanguine", iar la examenul intern s-au constatat depuneri de funingine pe tractul respirator, limbă şi mucoasa esofagului, care s-au putut produce în timpul vieţii prin inhalare de fum.

 "În ceea ce îl priveşte pe copilul de nouă ani, s-a constatat şoc hemoragic ca urmare a unei plăgi tăiate profunde a gâtului, cu leziuni de vase sanguine şi, de asemenea, fractură deschisă comunitivă, cu dislocare a cutiei craniene cu dilacerare duro-cerebrală, care s-a putut produce prin loviri active repetate cu un corp dur cu suprafaţa relativ mică de impact, putând fi şi ea cauza tanatogeneratoare", se precizează în comunicat.

Potrivit unor surse judiciare, identificarea și ulterior prinderea criminalului sau a criminalilor este o problemă de ore sau de câteva zile. La locul unde au fost găsite victimele, anchetatorii au găsit mai multe probe, respectiv amprente, arma crimei, dar  și mucuri de țigară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel