Pastramă de oaie, rețeta tradițională. Preparatul care se savurează lângă un pahar de must. Pastrama de oaie este preparatul momentului, având în vedere că este perioada mustului. Iată cum se prepară.
Publicitate
Ingrediente pentru prepararea pastramei de oaie: 2 kg carne de miel sau de oaie, 4 căpăţâni de usturoi, 2 linguriţe de sare, 2 linguriţe de piper, 1 linguriţă de boia, 1 linguriţă de cimbru, 1/2 pahar de vin alb.
Pastramă de oaie, rețeta tradițională. Tăiem carnea în porţii potrivite, subţiri de aproximativ 1 cm. Separat, preparăm condimentele, făcând o pastă din usturoi pisat, piper, sare, cimbru, boia, scrie retete-gustoase.ro Amestecăm bine toate condimentele cu pisălogul de usturoi.
Pastramă de oaie, rețeta tradițională. Cu pasta obţinută masăm bucăţile de pastramă pe toată suprafaţa, până se îmbibă de condimente şi usturoi. Punem bucăţile de pastramă una peste alta într-un ceaun şi le stropim cu puţin vin alb.
Vezi și: Ostropel de porc, rețetă. Preparatul adorat de români. Cum se pregătește
Pastramă de oaie, rețeta tradițională. Înfăşurăm ceaunul în folie de plastic sau îl acoperim bine şi ţinem pastrama la frigider 5-7 zile. Dacă avem un beci răcoros, pe timpul nopţii o putem agăţa la uscat acolo. Peste câteva zile, pastrama este fragedă.
Pastramă de oaie, rețeta tradițională. Pregătim pastrama la grătar sau în tigaie de teflon, pe aragaz sau pe plită. Deoarece carnea s-a macerat în vin şi condimente, a devenit fragedă şi gustoasă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu