Vara este sezonul când găsim verdețuri din abundență în piețe și supermarketuri, toate fiind la prețuri destul de mici. De aceea, acum este momentul să pregătiți pătrunjel, mărar și leuștean verde mai mult timp sau peste iarnă.
Mărarul, pătrunjelul, salata verde și alte ierburi își pierd rapid aspectul atractiv din cauza ofilirii. Pentru a păstra verdeața mai multe zile proaspătă trebuie să urmați câțiva pași simpli.
Trucul 1 - Pentru început, umeziți o pânză și înfășurați în ea tulpinile plantelor. De asemenea, puteți înveli în pânza umedă întreaga legătură de verdeață.
Cel mai rapid și sățios mic dejun: ai nevoie de trei lipii și patru ouă
Pentru un efect mai mare, pânza cu care ați înfășurat legătura de verdeață se acoperă cu o folie de staniol. Astfel, tulpinile și frunzele ierburilor vor rămâne suculente și ferme o lungă perioadă de timp.
Trucul 2- Dacă aveți prea multă verdeață, o puteți pune în congelator, fără riscul de a-si pierde culoarea si aroma. Iată ce trebuie să faceți: pătrunjelul, mărarul sau leușteanul se toacă mărunt și se pun într-o cutie pentru cuburi de gheata. Peste verdeață se toarnă apă, ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline.
Cuburile de verdeață vor rămâne verzi și aromate și vor arăta foarte bine în mâncare. Aceste cuburi pot fi păstrate în congelator maxim 6 luni.
Trucul 3 - Spălați bine verdeața și uscați-o. După aceea, îndepărtați tulpinile, dacă este necesar, și tăiați mărunt partea comestibilă.
Verdeața se sărează generos (20 grame de sare la 100 grame de verdeață) și se pune într-un borcan de sticla cu capac etanș. Această verdeață poate fi adăugată la orice fel de mâncare: supe, sosuri sau salate.
Oregano este o plantă, care oferă nenumărate beneficii organismului. Este un antioxidant puternic, care, luat sub formă de decoct, este capabil să regenereze sistemul respirator și să acționeze ca un regulator al intestinului. Din acest motiv, oregano se folosește în ceaiuri.
Oregano este un condiment cu nenumărate beneficii pentru sănătate și nu numai! Planta este o specie nativă Europei, în regiunea mediteraneană, și sudului și centrului Asiei. În climatele nordice, unde temperatura este mai rece, este adesea cultivată anual.
Oregano se pretează la multiple întrebuințări, mai ales în bucătărie unde este folosită pentru a da un plus de nota multor preparate. Este folosit ca ingredient aromatizant esențial în prepararea cărnii, salatelor, peștelui, omletelor, fripturilor și a sosurilor.
Dar, pe lângă faptul că este foarte util în bucătărie, dacă puneți oregano pe pervaz, acest lucru vă scapă, definitiv, de o problemă care apare primăvara și vara. Vorbim de insectele care net intră în case în căutarea hranei.
În această perioadă a anului ne putem confrunta cu o invazie de furnici. Oregano însă va rezolva această problemă. Mirosul său este insuportabil pentru aceste insecte și plasarea lui pe pervaz le va ține departe de casele noastre. Doar o mână de oregano uscat, pus pe pervaz, și furnicile vor fugi fără să mai încerce să pătrundă în casă.
În lipsa acestui condiment, există și alte ingrediente naturale cu aceeași putere, precum florile de garoafă, boabele de cafea, scorțișoara, lămâia. Toate aceste ingrediente sunt prost tolerate de furnicile, care cu siguranță va evita să mai intre în casă, căutarea hrănii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu