O treime din alimentele din lume ajung la gunoi din cauza depozitării necorespunzătoare.
Vă vom spune ce să faceți cu legumele proaspete, pentru ca acestea să nu aibă aceeași soartă.
Varză albă poate stă în frigider chiar și 2 săptămâni.
Ardeii roșu, galben și verde se pot păstra în frigider separat de alte legume și fructe. Se păstrează bine până la 1 săptămână.
Ridichea trebuie consumată cât mai repede. Deja după 3 zile își poate pierde gustul și parfumul.
Avocado umplut cu ton: nu ai mâncat niciodată ceva mai bun
Cartofii nu au loc în cutia de legume a frigiderului. Sub influența temperaturilor scăzute, amidonul se transformă în zahăr. Deci pune-i în altă parte.
Tuberculii nu vor rezista mai mult de 7 zile la frigider, în dulap - aproximativ 3-4 săptămâni, iar într-o cămară întunecată și răcoroasă chiar și șase luni.
Roșii pane la cuptor: se fac ușor și vă puteți bucura rapid de gustul lor grozav
Dovleceii, sfecla și dovleacul nu trebuie să fie ținute în frigider. Se păstrează într-un loc întunecat și răcoros. Sfecla poate rezista și 3 săptămâni, iar dovleceii trebuie gătiți în maxim 5 zile, altfel de vor îngălbeni.
Castraveții se pot păstra în frigider maxim o săptămână, iar apoi cu siguranță se vor ofili sau se vor deteriora, indiferent cum îi depozitați.
Roșiile trebuie lăsate la temperatura camerei. Sub influența temperaturii scăzute, își pierd gustul și aroma.
Omletă toscană pentru micul dejun: secretul sosului care îi dă un gust deosebit
Usturoiul se păstrează atât într-un loc întunecat cât și luminos, cât și într-un dulap sau cămară. Nici la frigider nu i se va întâmpla nimic rău.
În ceea ce privește, ceapa, leguma trebuie depozitată în recipiente bine ventilate sau atârnată într-o plasă într-un dulap.
Înainte de a depozita prazul, îndepărtați vârfurile și lăsați-i rădăcina. Se păstrează o săptămână. Toate celelalte verdețuri pot fi păstrate în frigider.
Dovlecei prăjiți în pesmet: o mâncare gustoasă, preferată în timpul verii
Vânăta nu poate fi depozitată pe termen lung. Cel mult, această legumă poate fi păstrată 2 zile.
Sparanghelul poate fi ținut, în frigider, maxim 2-3 zile.
Rulada de dovlecel se prepară în jumătate de oră și este gustoasă și sățioasă.
Dovlecelul este o legumă versatilă care poate fi folosită în orice: de la supe și salate, la plăcinte delicioase. Iată o rețetă ieftină și destul de neobișnuită pentru o gustare ușoară de vară.
Ingrediente:
dovlecel - 550 grame,
făină - 3 linguri,
sare - 0,5 linguriță
smântână - 1 lingură,
ou - 3 bucăți.
Omletă înaltă și pufoasă: adaugă acest ingredient și micul dejun e gata
Pentru umplutură:
brânză de vaci procesată - 3 linguri,
maioneză sau smântână - după gust,
usturoi - 2 căței,
roșii - 2 bucăți.
Dovlecelul se dă prin răzătoare, se adaugă sare, se amesteca bine și se lasă 5 minute. După aceea, trebuie să stoarceți excesul de lichid din dovlecel.
Se adaugă ouăle, smântâna și făina. Se amestecă totul până la omogenizare.
Cartofi delicioși, gătiți în cuptorul cu microunde: rapid, ușor și ieftin
Compoziția obținută se pune pe o tavă, acoperită cu pergament și se coace 15 minute la o temperatură de 200 de grade.
Între timp, pregătiți crema: dați pe răzătoare brânza, tocați usturoiul, adăugați maioneză sau smântână. Cu această cremă, ungem blatul din dovlecei, iar deasupra așezăm feliile de roșii și rulăm o ruladă.
Rulada trebuie învelită în folie alimentară și lăsată la frigider pentru 1 oră. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu