Morcovii pot fi păstrați până la primăvară sub formă crudă, uscată sau congelată.
Morcovii sunt legume care poate fi găsite pe rafturile magazinelor în orice perioadă a anului. Leguma se pune în aproape orice fel de mâncare: supe, salate, garnituri și chiar deserturi. Dacă ai cultivat morcovi în grădină, atunci trebuie să înveți cum să-i depozitezi corect.
Cum să păstrezi morcovii într-o oală. Cu această metodă de depozitare, morcovii trebuie așezați compact în oale emailate și acoperiți cu un șervețel sau un capac. Morcovii pot fi depozitați în subsol și păstra până în primăvară, dar este indicat să-i sortați periodic pentru ca să nu apară dăunători sau infecții.
Dovlecei cu brânză, gătiți în cuptorul cu microunde: sunt cu adevărat savuroși
Cum să păstrezi morcovii la frigider. Morcovii trebuie curățați și dați prin răzătoare grosieră și așezați în straturi în borcane de sticlă. Fiecare strat se presoară cu sare. Astfel de morcovi sunt păstrați în frigider până la șase luni. Atunci când adăugați astfel de morcovi în rețete, eliminați sarea.
Cum să păstrezi morcovii în borcane. Legumele bine spălate și uscate se curăță de coajă și se taie în bucăți mici. Apoi se pun într-un recipient curat și uscat. Recipientul umplut se bagă în congelator, unde poate rămâne până la 2 luni.
Sterilizează corect borcanele pentru zacuscă, dulceață și murături: sfaturile bunicilor
O altă modalitate de a păstra morcovii este să-i uscați într-un cuptor sau la soare. Pentru a face acest lucru, morcovii se spală și se dau prin răzătoare grosieră. Morcovii uscați se pun într-un recipient de sticlă, care se închide ermetic cu un capac.
Cu această rețetă, veți salva întreaga cultură de morcovi.
Vei avea nevoie:
morcovi - 500 de grame;
apă clocotită - 1 litru;
sare - 1 lingură,
zahăr - 1 lingură
frunză de dafin - 2 bucăți;
cuișoare - 4-5 bucăți.
Morcovii trebuie spălați bine și curățați de coajă. Dacă morcovul este mare, trebuie tăiat în bucăți egale.
Puneți morcovii și condimentele într-o cratiță, umpleți-l cu apă și acoperiți-l cu un capac. Morcovii se fierbe timp de 10 minute, apoi se scot din apă.
În apa clocotită, se adaugă apoi sarea și zahărul. Aranjați morcovii în borcane și turnați saramura fierbinte. Puneți capacele și așezați borcanele într-o cratiță, în care ați pus o cârpă.
Curăță rapid și ușor oalele și tigăile arse: patru trucuri știute doar de gospodinele cu experiență
Se toarnă apă fierbinte peste borcane, până la capace. Se aduc la fierbere și se sterilizează timp de 40 de minute. Strângeți apoi bine capacele, puneți borcanele cu capul în jos și înveliți-le cu o pătură. Lăsați borcanele să se răcească, apoi puneți-le într-un loc răcoros.
Vara, toate gospodinele se pregătesc în mod activ pentru iarnă: fac zacuscă, dulceață, gemuri, pun murături.
Printre acestea se numără și verdețurile, care pot fi uscate, congelate și chiar conservate. Există multe modalități de a păstra verdeața pentru iarnă fără să le înghețați. În special, puteți păstra verdețurile în borcane, din care apoi veți pregăti o varietate de sosuri.
Combate insomnia fără pastile: doar pune această legumă sub pernă
Vă oferim o opțiune excelentă de păstrare a verdețurilor: pregătiți un sos, plin de vitamine, care poate fi servit cu carne, paste sau adăugat în produse de patiserie. Ca urmare a unor acțiuni simple, veți obține un sos universal parfumat și apetisant.
Deci, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
100 grame de ceapă verde,
100 grame usturoi verde,
50 grame mărar,
50 grame pătrunjel,
1 lingură de boia,
1 lingură de sare,
1 lingură de miere,
1 lingură suc de lămâie,
3 linguri de ulei vegetal.
Procesul de gătit nu este complicat. Mai întâi trebuie să măcinați verdeața spălată și uscată într-un blender.
După aceea, adăugați boia de ardei, sare, miere, suc de lămâie și ulei vegetal și amestecați din nou în blender.
Aceste alimente nu trebuie păstrate în frigider: lista completă
Pregătiți borcane mici, care sunt mai convenabile de utilizat: spălați-le bine și sterilizați-le. Aranjați verdeața tocată în borcane.
Pentru a păstra sosul parfumat cât mai mult timp, adăugați ulei vegetal peste sos. Păstrați sosul în frigider sau în pivniță, dacă este posibil. Alternativ, puteți îngheța masa verde folosind pungi cu fermoar sau recipiente de plastic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu