În ciuda schimbării obiceiurilor alimentare, pâinea a rămas alimentul preferat al multor persoane. Pâinea însoțește toate preparatele sau devine bază pentru deserturi delicioase.
Cu toate acestea, ținută în aer liber, pâinea își pierde rapid moliciunea, se învechește și se deshidratează. Dacă nu vrei să cumperi zilnic pâine de la brutărie și să irosești mâncarea, iată un truc simplu, care îți permite să păstrezi pâinea mai mult de două săptămâni.
Pâine albă, pâine integrală, pâine de secară și bineînțeles bagheta! Există pâine pentru fiecare gust. Dacă vrei să păstrezi pâinea mai mult timp timp, deseori, o cumperi gata feliată și împachetată.
Desert fabulos cu iaurt: are puține calorii și se face în câteva minute
Dar și în acest caz apare aceeași problemă: când îți mai rămâne jumătate de pâine trebuie să o arunci. Mucegaiul a invadat crusta și a început să atace miezul. Riști să faci intoxicații alimentare dacă o vei consuma. Dar nu îți face griji! Iată un truc pentru a păstra pâinea chiar și două săptămâni.
Pentru a păstra pâinea mai mult timp, ai încercat multe metode. Ai învelit pâinea proaspătă într-un prosop, dar problema nu a dispărut. Așa că ai încercat să o congelezi. Pâinea care a fost congelată este mai umedă, dar, în câteva ore, după decongelare se usucă. Ai optat pentru pâine feliată și împachetată, dar problema mucegaiului nu a fost eliminată.
Ține pâinea în frigider, deoarece temperatura scăzută va limita proliferarea bacteriilor. Într-o pungă de plastic, pâinea va rămâne moale. Cu toate acestea, umiditatea din pâine va provoca apariția condensului, care aduce cu el mucegaiul.
Cartofi prăjiți super crocanți: urmează aceste secrete și nu vei regreta
Prin urmare, trebuie să faci câteva găuri mici în pungă, pentru ca pâinea să poată decât „respira”. Vei fi surprins să vezi că pâinea feliată va rezista mai mult de două săptămâni! Poți proceda la fel cu toate felurile de pâine, pe care le consumi.
Într-un frigider, conservarea alimentelor depinde de locul unde sunt puse. Pâinea trebuie pusă în coșul de legume, unde există umiditate. Pâinea nu trebuie pusă nici pe raftul superior, unde se așează, de obicei, lactatele și mezelurile. În zona intermediară, cunoscută sub numele de „zona rece”, pâinea ambalata va rezista cel mai mult timp.
Este important de știut că pâinea albă și fără gluten are un termen de valabilitate mai scurt, datorită compoziției sale. Acest lucru este valabil și pentru pâinea feliată. Pâinea se păstrează în frigider la o temperatură cuprinsă între 14 și 18 grade.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News