Pentru a păstra salteaua în stare perfectă îți vin în ajutor sfaturile bunicii.
Am selectat câteva sfaturi, care te vor ajuta să cureți fără efort salteaua, folosind produse naturale.
Oțetul alb este unul dintre ingredientele vedete din sfaturile bunicii, mai ales când vine vorba despre curățarea și întreținerea casei. Acest produs te scapă de mucegai, poate curăța un ceainic de calcar și poate igieniza suprafețele din casă. În plus, oțetul alb poate fi folosit și pentru curățarea saltelei, fiind eficient pentru îndepărtarea celor mai încăpățânate pete. În plus,oțetul nu este un produs agresiv, așa că poate folosit în dormitor fără nici o problemă.
Pentru a curăța salteaua, toarnă într-un lighean 500 ml de oțet alb și 200 ml de apă călduță. Adaugă două linguri de lichid de spălat vase și amestecă. Frecă salteaua cu un burete înmuiat în această soluție. Clătește cu alt burete uscat și lasă salteaua să se usuce la aer.
Cum să cureți și să albești o pernă îngălbenită? Doar gospodinele cu experiență știu secretul
Bicarbonatul de sodiu, de asemenea, te poate ajuta să scapi de petele încăpățânate de pe saltea. Este indicat să-l combini cu peroxid de hidrogen, pentru rezultate și mai convingătoare. Se amestecă o jumătate de litru de peroxid de hidrogen cu 4 linguri de bicarbonat de sodiu și se toarnă amestecul într-o sticlă cu pulverizator. Poți adăuga și o linguriță de săpun de vase. Apoi tot ce trebuie să faci este să pulverizezi soluția pe saltea. Lasă să acționeze o zi întreagă înainte de clătire.
Nu mai arunca șervețele umede în toaletă: iată de ce!
Printre rețetele bunicii care au un rezultat eficient se regăsește și amoniacul, o soluție apoasă puternică, recunoscută pentru acțiunea de detartrare și degresare. Această soluție poate fi folosită direct pe petele de pe saltea ta, diluând o cană de amoniac într-un lighean cu apă caldă. Adaugă câteva picături de lichid de spălat vase și folosește un burete curat pentru a curăța petele de pe saltea. Se lasă să acționeze zece minute și se clătește cu un alt burete înmuiat în apă. Apoi lasă salteaua să se usuce la aer.
Pentru ca salteaua să rămână la fel de curată ca în prima zi, secretul constă în întreținerea regulată și nu uita să aspiri salteaua la fiecare schimbare de așternuturi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News