Renunță la conserva de pate vegetal din comerț! Îl poți prepara singur, acasa, într-o variantă extrem de sănătoasă față de cea de pe raft. Iată rețeta.
Publicitate
Ingrediente
- ciuperci 500 g
- ceapă 2 buc.
- fasole boabe conservă 400 g
- usturoi 3 căţei
- ulei de măsline 2 linguri
- vin 200 ml
- sare, piper, cimbru după gust
Vezi și: CHIFTELE DE POST cu piure și salată. Sunt cele mai bune! REȚETA savuroasă
Cum faci BACLAVALE. Cel mai bun DESERT TURCESC
Cum se prepară
Ceapa se taie julienne şi se căleşte în ulei până devine sticloasă. Se adaugă sarea, usturoiul şi se mai căleşte puţin, fără a se rumeni, scrie bucataras.ro. Ciupercile proaspete se taie în felii groase şi se adaugă peste ceapă şi se sărează şi piperează după gust.
Se amestecă bine şi se gătesc la foc mic circa 15 minute, până când au scăzut ciupercile. Se adaugă vinul şi se lăsă pe foc până se evaporă complet şi rămâne doar aroma şi se opreşte focul.
Se adaugă pătrunjelul verde tocat, fasolea boabe bine scursă de apă şi se amestecă bine. Se trece compoziţia prin maşina de tocat carne sau se poate mixa cu blenderul. La final, se mai poate adăuga verdeaţă după gust.
Vezi și: Shaorma de post. Deliciu absolut pentru cei care postesc. Rețeta pentru Postul Crăciunului
Plăcintă țărănească. Cea mai bună gustare! Rețeta pentru români
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu