Poți pregăti acasă pateuri pufoase și gustoase.
Pentru aluat:
400 ml de supă caldă de cartofi
sare
1 ou
10 gr de drojdie proaspătă sau 5 gr de drojdie uscată
50 ml de ulei
600 gr de făină
Pentru umplutură:
800 gr de cartofi fierți
sare
piper negru
1 ceapă
ulei
Fierbeți cartofii și scurgeți 400 ml de supă. În vasul cu supă caldă, adăugați sare, ou, drojdie și amestecați.
Adăugați făină, păstrând o cantitate mică, amestecați puțin, adăugați ulei, încorporați făina rămasă și frământați un aluat moale, mai întâi în vas, apoi pe suprafața de lucru presărată cu făină.
Transferați aluatul în vas, îl ungeți cu ulei, îl acoperiți și îl dați la loc cald pentru 1,5-2 ore.
Pasați cartofii, cât să obțineți un piure, adăugați ceapă prăjită, sare, piper negru și amestecați bine.
Ungeți blatul de lucru și mâinile din abundență cu ulei, împărțiți aluatul în 9-10 bucăți, pe care le rotunjiți.
Modelați lipii, adăugați umplutură și lipiți marginile, notează retete-usoare.info. Prăjiți până se rumenesc pe ambele părți.
Scoateți pateurile pe șervețele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu