Patriarhul Daniel i-a mulțumit arhiepiscopului de Canterbury, Justin Welby, pentru sprijinul acordat românilor ortodocşi din Marea Britanie prin închirierea a 38 de lăcaşuri de cult

Facebook Biserica Ortodoxă Română
Facebook Biserica Ortodoxă Română

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, l-a primit, marţi, într-o vizită particulară, pe Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, cu care a discutat despre fenomenul migraţiei, Întâistătătorul BOR subliniind provocările generate de plecarea din ţară a milioane de români. 

Potrivit unui comunicat al Sectorului relaţii bisericeşti, interreligioase şi comunităţi bisericeşti externe al Patriarhiei Române, la începutul întrevederii care a avut loc la Reşedinţa Patriarhală, PF Daniel a mulţumit pentru sprijinul pe care românii ortodocşi din Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord îl primesc prin închirierea de la Biserica Anglicană a 38 de lăcaşuri de cult.

'Patriarhul României a subliniat provocările generate, în societatea românească, de fenomenul migraţiei, cu cei peste 5 milioane de români stabiliţi temporar sau definitiv în diferite părţi ale lumii. În acest sens, Biserica Ortodoxă Română a dezvoltat multe proiecte şi programe sociale pentru copii, bătrâni şi săraci, dar şi pentru cei afectaţi de războiul din Ucraina', precizează sursa citată.

La rândul său, Arhiepiscopul de Canterbury, care efectuează o vizită în ţara noastră a accentuat trei dintre cele mai mari provocări ale societăţii occidentale, care, implicit, au un impact deosebit asupra Bisericilor, respectiv: secularizarea, tragedia războiului din Ucraina şi aspecte negative din timpul colonialismului, cu repercusiuni pentru viaţa Bisericii Anglicane de astăzi.

În cadrul convorbirilor, a fost subliniată importanţa promovării proiectelor în domeniul educaţiei, în special, în comunităţile sărace din România, care cuprind şi comunităţi de romi. Din România, Arhiepiscopul de Canterbury va vizita Republica Moldova, unde se va întâlni cu Mitropolitul Petru al Basarabiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel