Patricia Țig adună ”punct cu punct” din turneele ITF. A câștigat al cincilea titlu de simplu din 2024 și a făcut ”dubla” la Bistrița W35

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Patricia Țig a câștigat al cincilea titlu de simplu din 2024, reușind și ”dubla”. Urmează turneul W35 de la Cluj-Napoca.

Jucătoarea Patricia Țig (locul 293 WTA, 30 de ani) a câștigat ambele finale de la turneul ITF de la Bistrița, Țiriac Foudation Trophy, dotat cu premii totale de 25.000 de dolari.

În finala probei de simplu, fostul număr 56 WTA, principala favorită de la Bistrița s-a impus în fața ucrainencei Oleksandra Olinikova (locul 310 WTA, 23 de ani), cu 6-1, 6-1, aceasta fiind prima lor confruntare directă, încheiată după 98 de minute.

”Felicitări, Patricia Țig - campioana Turneului Țiriac Foundation Futures W35! Suntem onorați să te vedem jucând aici, în Poarta Transilvaniei • Bistrița-Năsăud! Totodată, o felicităm pe vicecampioana turneului, Oleksandra Oliynykova! A fost o finală extraordinară”, au transmis organizatorii turneului, citați de presa locală.

Briana Szabo şi Patricia Țig au câștigat titlul la dublu, sâmbătă, după ce au învins în finală cuplul româno-german Ilinca Dalina Amariei/Emily Welker cu 6-3, 6-4

Patricia Țig și-a trecut în palmares al cincilea său titlu ITF din acest an, după cele W15 de la Focșani, Galați, Satu Mare și Brașov, iar în această săptămână va juca la un alt turneu ITF W35, la Cluj-Napoca, unde va evolua atât pe tabloul de simplu, cât și pe cel de dublu.

Citește și: Sara Errani, cea mai în vârstă campioană olimpică la tenis. L-a depășit pe cel mai bun jucător din istorie

Țig, aceeași adversară în tururile inaugurale de la Cluj-Napoca

Cap de serie 2, la Cluj, Patricia Țig o va întâlni în turul inaugural pe Karola Bejenaru (27 ani, locul 555 WTA), acesta fiind primul meci direct între cele două sportive din România.

La dublu, Patricia Țig face pereche cu Briana Szabo, iar în turul inaugural cele două se vor confrunta cu perechea Karola Bejenaru/ Sandra Samir (România/ Egipt), favoritele 4 ale probei de dublu.

La nivel ITF, Patricia Țig a câștigat 22 de titluri de simplu și alte 7 în proba de dublu. Iar cel mai bun an a fost 2014, cu 10 trofee, șapte la simplu și trei la dublu. Din cele șapte de la simplu, cel mai important, ca valoare, a fost cel de la Merida, ITF 25.000, iar celelalte șase au fost de categoria ITF 10.000, dintre acestea două au fost obținute la Galați, în orașul în care a copilărit.

La dublu a câștigat șapte titluri, din care două sunt numai în acest an, la Bistrița și la Galați.

Cel mai bun rezultat în turneele ITF a fost în 2019, când a câștigat turneul WTA 125 de la Karlsruhe, turneu care făcea trecerea între cele de la nivelul ITF la cele WTA. Acest titlu a fost cu atât mai important pentru jucătoarea din România, care abia revenise în circuit după ce în 2018 a devenit mamă.

De asemenea, la nivel WTA, cele mai bune rezultate ale Patriciei Țig au fost finalele turneelor WTA 250 de la Baku (2015, pierdută în fața rusoaicei Anastasia Pavlyuchenkova, după ce a venit din calificări) și București (2019, unde a jucat cu kazaka Elena Rybakina), respectiv turneul câștigat în 2020, la Istanbul, unde a învins-o pe canadianca Eugenie Bouchard.

Citește și: Două mame, câștigătoare de turnee de Grand Slam, și-au anunțat revenirea în circuitul de tenis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel