Patricia Țig, calificare istorică în turul secund al US Open

FOTO: captura video Eurosport
FOTO: captura video Eurosport

Patricia Țig a obținut o calificare istorică în turul secund al turneului US Open. A încheiat meciul în lacrimi de fericire.

Patricia Țig (locul 700 WTA, dar cu clasament protejat) a obținut o calificare istorică în turul secund al turneului de Grand Slam US Open, după ce a învins-o pe canadianca Rebecca Marino (locul 104 WTA), 7-6 (6), 7-6 (1).

Românca a arătat nervi tari, reușind să întoarcă soarta setului doi, după ce Marino a condus cu 5-3. Patricia Țig a salvat la 5-4 minge de set, pentru ca apoi să reușească breakul care a trimis setul secund în prelungiri.

În turul secund, Patricia Țig o va întâlni pe Jessica Pegula (SUA, locul 3 WTA).

Acesta este cel mai important rezultat al româncei, după trei ani foarte dificili, atât pe plan profesional, cât și pe cel personal, fiind primul succes înstr-un turneu de Grand Slam din 2020, când a reușit să ajungă în turul al treilea la Roland Garros, desfășurat în premieră în sezonul de toamnă, respectiv turul al doilea la US Open.

România, doar două jucătoare calificate în turul secund

Pe lângă Patricia Țig, România mai are o singură jucătoare calificată în turul secund, pe Sorana Cîrstea (locul 30 WTA), care a trecut de Kayla Day (SUA, locul93 WTA, beneficiara unui wildcard ), scor 6-2, 6-3.

În turul următor, Cîrstea o va întâlni, astăzi, Anna Kalinskaya (Rusia, locul 89 WTA).

Celelalte trei jucătoare dn România, de pe tabloul principal, au obținut următoarele rezultate: Irina Begu - Tamara Korpatsch, scor 3-6,2-6, Ana  Bogdan - Sofia Kenin, scor 6-7 (2), 4-6 și Gabriela Ruse (venită din calificări) - Karolina Pliskova, scor 1-6, 4-6.

Citește și: Simona Halep intenționează să revină pe terenul de tenis: Acolo îmi e locul şi cred că trebuie să mă opresc atunci când vreau

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel