Patriciu Achimaș, primele explicații după demisie. Afirmații tăioase

Patriciu Achimaș-Cadariu, care astăzi și-a dat demisia din funcția de ministru al Sănătății, a dat primele explicații după decizie, luni, în emisiunea "La ordinea zilei" de la Antena 3. 

"Există două abordări. Există varianta în care ne uităm câte like-uri pierdem pe Facebook. Dăm câteva petarde de presă și am rezolvat problema sau varianta în care te documentezi, construiești un program, așa acum am făcut-o inclusiv cu programul de infecții nosocomiale, pe care l-am început chiar din decembrie și, treptat, se rezolvă problema", a spus Patriciu Achimaș-Cadariu. El a adăugat că o lege bună se scrie în doi ani, un sistem se schimbă în două mandate, în opt-zece ani. 

Fostul ministru al Sănătății a adăugat că "a fi consecvent înseamnă a construi temeinic și nu a reacționa în funcție de opinii". Patriciu Achimaș-Cadariu a spus că oamenii sunt de două feluri: "sunt unii care dărâmă tot și n-au soluții și unii care se uită la realitățile în care trăim. Putem să dăm toate spitalele de pământ, dar noi avem o populație săracă, ei nu-și permit să ia avionul să plece din țară. Toți suntem români, și pacienții, și medicii. Dacă punem români contra români tot timpul, dacă scădem încrederea... Dumneavoastră, de pildă, sunteți o televiziune care știu că aveți un public fidel și mare, în cât timp ați construit această încredere în dumneavostră? Pas cu pas, an de an, ați făcut și greșeli probabil, dar le-ați recunoscut, lucrurile astea nu se construiesc bătând din palme, făcând o comisie care nu are soluții, care vrea să dărâme tot. Mă refer la comisia organizată astăzi pentru a rezolva problema". Patriciu Achimaș-Cadariu a precizat că a ales să vină la Antena 3, pentru că a fost criticat de televiziune. 

Fostul ministru al Sănătății a mai spus că trebuie respectată legalitatea în desfășurarea acțiunilor. "O analiză făcută într-un laborator neautorizat nu stă în picioare în justiție. Cine plătește? Statul român. Banii cui îi plătește? Ai noștri, ai tuturor. Mă refer la analizele de concentrație, nu avem un laborator autorizat în România. Când pornești astfel de investigații ai nevoie de un buget foarte mare. În străinătate aceste analize de concentrație ar costa între 700.000 de mii și un milion de euro. Situația aceasta nu poate fi susținută într-un tribunal, motiv pentru care România poate să plătească. Acțiuni intempestive de a folosi laboratoare neautorizate din țară nu mi se par corespunzătoare", a spus fostul ministru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel