Patriciu despre datoriile Rompetrol şi moneda euro

dinu patricu
dinu patricu

Dinu Patricu a declarat că este un drept garantat de contract ca Rompetrol să nu plătească datoriile către stat care,  în opinia omului de afaceri, oricum nu au existat vreodată.

[caption id="attachment_13700" align="alignleft" width="300" caption="Sursa foto: www.jurnalul.ro"][/caption]

"Faptul că nu le plătesc e un drept pe care îl au prin contract", a spus Patriciu, întrebat de presă de ce nu vor să plătească acţionarii Rompetrol datoriile către statul român. "Datoriile astea n-au existat niciodată. Au fost datoriile statului către el însuşi, dinainte de privatizare. Nu le-am asumat", a mai spus Patriciu.

El a adăugat că datoriile pe care le-a preluat în urma contractului de privatizare erau de 108 milioane de dolari.

"De fapt, erau 285 (n.r. - milioane dolari), dar eu am preferat să rămân cu ele, iar la ele s-au adăugat dobânzi şi penalităţi şi aşa au ajuns la 572 (milioane dolari - n.r.), datorie virtuală, care n-a existat niciodată. A statului către el însuşi", a explicat omul de afaceri. Acesta a adăugat că nu şi-a asumat niciodată datoriile respective, dar a trebuit să găsească o formulă, şi a găsit-o.

"Statul a semnat-o, preşedintele a promulgat-o, să fie sănătos! Dacă statul vinde acţiunile, să fie sănătos! Vinde ce n-a avut. Jumătate din ce? Din ce n-a avut niciodată? Nu există aceste datorii. Aveau dreptul, conform contractului, să le transforme în acţiuni. Conform legii aprobate de Parlament. Le-a transformat în acţiuni. La revedere!", a încheiat Patriciu.

Despre moneda euro, Dinu Patricu a spus că este monedă ”falsă” și foarte volatilă . Intrebat dacă își menține previziunile conform cărora cursul euro ar ajunge la 4,7 lei, Patricu a raspuns:  ”Faptul că Banca Naţională ţine în mod fals cursul e greşit. Estimez la mai mult de 4,7-4,8 lei cursul de schimb pentru un euro". De asemnea, acesta a mai adăugat că datorită volatilității monedei, materialele prime sunt cumpărate în dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel