Patronii staţiei GPL Crevedia, aduşi la Parchetul General pentru audieri/ UPDATE: Au fost reținuți

Patronii staţiei GPL de la Crevedia au fost reținuți pentru 24 de ore.

UPDATE:

Cei doi patroni ai stației GPL din Crevedia au fost reținuți, transmite Antena 3 CNN. Aceștia sunt acuzați de infracţiune de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

"În cursul zilei de azi, în dosarul privind incendiul izbucnit pe 26 august 2023 în urma unor explozii ce s-au produs în localitatea Crevedia din județul Dâmbovița, procurorul de caz din cadrul Secției de urmărire penală criminalistică a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și reținerea a doi inculpați, administratori ai unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, prev. de art. 255 alin 1 și 2 din Codul Penal).

Totodată, în cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și față de o persoană juridică, societate comercială cu sediul social în municipiul Caracal, județul Olt, sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, prev. de art. 255 alin. 1 și 2 Cod penal", se arată într-un comunicat al Parchetului General.


Știrea inițială:

Ionuţ Doldurea, patronul firmei Flagas SRL, care deţine staţia GPL din Crevedia unde s-a produs explozia devastatoare în urma căreia au decedat cinci oameni, a fost adus sub escortă marţi seară la sediul Parchetului General, transmite Agerpres.

VEZI ȘI: Cine e vinovat de exploziile de la stația GPL din Crevedia. Avocata Mariana Ștefan: Este imposibil să nu fi știut / Video

Avocatul său a declarat că nu ştie pentru ce a fost adus clientul său la Parchetul General.

"Nu am niciun mesaj acum. O să aflăm şi noi (care sunt acuzaţiile, n.r.). Nu ştiu mai multe", a spus avocatul.

VEZI ȘI: Cazul Crevedia. Ministerul Sănătăţii, noi informații despre starea pacienților

La Parchet a fost adus de poliţişti şi al doilea asociat al firmei, Cosmin Stângă.

Cine este Ionuţ Doldurea



Ionuţ Doldurea este fiul primarului PSD din Caracal, Ion Doldurea. Reamintim că primarul a anunţat că a luat decizia de a se suspenda din calitatea de membru al PSD şi, implicit, din orice altă funcţie politică deţinută.

VEZI ȘI: Dedesubturile exploziei de la Crevedia. Angajat al stației GPL, filmat cu camera ascunsă / Noi dezvăluiri despre cum s-a produs deflagrația

Reamintim că trei explozii puternice au avut loc, sâmbătă, 26 august, la o staţie GPL aflată pe DN 1A, în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa, zeci de persoane fiind rănite. Bilanțul morților acestei tragedii a ajuns la 4. În total, 58 de persoane au ajuns inițial la spital, între timp unii pacienți fiind externați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel