Patronul Fermei Dacilor scapă de arestul la domiciliu, dar rămâne sub control judiciar în dosarul ce îl vizează

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Judecătoria Ploiești a decis luni că Dinicu Cornel, patronul complexului turistic Ferma Dacilor, va fi cercetat sub control judiciar, o măsură mai puțin restrictivă decât arestul la domiciliu. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

Dinicu este acuzat de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, contextul fiind incendiul devastator de la Ferma Dacilor din 26 decembrie 2023, care s-a soldat cu opt morți, inclusiv trei copii.

Investigațiile au scos la iveală nereguli grave privind respectarea legislației în materie de construcții: imobilul principal al complexului a fost ridicat fără avizele și autorizațiile necesare, iar încercările ulterioare de a intra în legalitate nu au respectat procedurile corecte. Măsura controlului judiciar va fi în vigoare pentru 60 de zile. Inițial, Dinicu a fost arestat preventiv la începutul lui ianuarie, iar din 1 februarie plasat în arest la domiciliu.

„De asemenea, trebuie precizat că unitatea turistică a funcţionat cu încălcarea prevederilor Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, HGR nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcţii care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu şi a normativelor aplicabile în domeniu, respectiv fără obţinerea avizelor şi a autorizaţiilor ce ar fi trebuit emise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru funcţionarea corespunzătoare şi fără respectarea normelor privind securitatea la incendiu. Situaţia expusă anterior a creat premisele izbucnirii şi propagării la data de 26 decembrie 2023, în jurul orei 05,45, a unui incendiu (…), sursa probabilă a incendiului fiind ‘efectul termic al curentului electric”, preciza anterior Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Sursa citată menționează că pensiunea Ferma Dacilor era conectată la rețeaua de energie electrică printr-un contract semnat în 2014. Contractul era pentru un consumator noncasnic de tip persoană fizică, cu denumirea "pompă de apă" și o putere de 8 kW. Această putere era insuficientă pentru a acoperi necesarul de energie electrică al unei pensiuni, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel