Patronul unui restaurant a plătit un preot fals care i-a „spovedit” pe angajați pentru a afla dacă aceștia întârzie la serviciu

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Un restaurant din California a fost obligat să plătească compensații în valoare de 140.000 de dolari și alte daune angajaților după ce a plătit un preot pentru a extrage mărturiile muncitorilor, în ceea ce anchetatorii federali numesc „cele mai nerușinate” acte de corupție pe care un patron le-a comis în statul american.

Departamentul Muncii din SUA s-a sesizat după ce un angajat a mărturisit că proprietarul Che Garibaldi, care operează două locații ale Taqueria Garibaldi din nordul Californiei, a plătit un preot fals pentru a asculta mărturisiri în timpul orelor de lucru și pentru a „spăla păcatele” personalului, inclusiv pentru a-i întreba pe lucrători dacă au întârziat la serviciu, au furat bani sau au avut „intenții greșite” față de angajator.

„Sub jurământ, un angajat al Taqueria Garibaldi a explicat cum restaurantul i-a oferit serviciile unui presupus preot care să-i asculte „păcatele”, la locul de muncă, în timp ce alți lucrători au raportat că un manager i-a amenințat, în mod fals, că problemele legate de imigrare vor fi investigate de ancheta departamentului”, a declarat avocatul regional al muncii, Marc Pilotin, potrivit CNN.

Dioceza Catolică din Sacramento a confirmat că nu a găsit „nicio dovadă a vreunei legături” între preotul fals și dieceza lor. „Deși nu știm cine a fost persoana în cauză, suntem complet încrezători că nu a fost preot al Eparhiei din Sacramento”, a declarat un purtător de cuvânt al eparhiei pentru Agenția Catolică de Știri, săptămâna trecută.

Garibaldi și alți trei proprietari și operatori ai celor două restaurante au fost obligați să plătească 140.000 de dolari, sub formă de despăgubiri, pentru 35 de angajați. De asemenea, restaurantul va trebui să plătească 5.000 de dolari sub formă de penalități civile.

Restaurantul Taqueria Garibaldi nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Anchetatorii au descoperit, de asemenea, că restaurantul le-a refuzat angajaților plata orelor suplimentare, managerii au primit bonusuri din fondul de bacșiș al angajaților, iar unii angajați s-au confruntat cu „consecințe negative asupra statutului de imigrație” pentru cooperarea cu anchetatorii.

„Încercarile disprețuitoare ale acestui angajator de a riposta împotriva angajaților au fost menite să reducă la tăcere lucrătorii, să obstrucționeze o anchetă și să împiedice recuperarea salariilor neplătite”, a spus Pilotin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel