Patru alpiniști blocați pe munte, găsiți ”morți de epuizare”

FOTO cu rol ilustrativ @EyeEm
FOTO cu rol ilustrativ @EyeEm

Patru alpiniști rămași blocați pe munte au murit din cauza epuizării.

Cei patru alpiniști, doi coreeni și doi italieni, care rămăseseră blocați de trei zile din cauza vremii nefavorabile în apropiere de vârful muntelui Mont Blanc au fost găsiți marți ”morți de epuizare”, a indicat pentru AFP prefectura departamentului francez Haute-Savoie, scrie Agerpres.

Salvatorii, care au avut dificultăți în a ajunge la locul unde se aflau alpiniștii din cauza condițiilor meteorologice dificile, au ”găsit mai întâi echipa celor doi coreeni și în imediata apropiere pe italieni”, potrivit acestei surse. Cele două echipe, ale căror ”familii au fost anunțate”, plecaseră ”fără ghid”, a adăugat prefectura. Un survol efectuat dimineața din Chamonix pentru a-i localiza a eșuat, fiind blocat de o barieră de nori.

Citește și: Zeci de mii de euro pentru „curățarea” Everestului. Ceh decedat în 2012 la 8.000 m înălțime, recuperat abia acum

O echipă a salvamontului italian s-a deplasat apoi pe jos, ”dar nu a văzut nimic”, potrivit Plutonului de Jandarmerie Montană (PGHM) din Chamonix.

În cele din urmă, ”un elicopter al PGHM din Annecy a reușit să aterizeze și i-a găsit în jurul orei 13:30 la 100-200 de metri de vârf. Corpurile au fost coborâte”, au adăugat jandarmii.

Sâmbătă după-amiază, PGHM fusese alertat cu privire ”la trei grupuri de persoane în corzi, blocate nu departe de vârful Mont Blanc, în condiții meteorologice foarte nefavorabile”.

O echipă formată din doi coreeni a putut fi evacuată duminică dimineață, cu mobilizarea unor resurse semnificative, de la o altitudine de 4.100 metri, nu departe de pasul Brenva, însă deteriorarea condițiilor meteorologice nu a permis intervenția pentru celelalte două echipe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel