Patru arestări pentru ”acte teroriste” în Cisiordania, anunță Israelul

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Poliția și serviciul de informații israeliene a anunțat arestarea a patru persoane implicate în acte teroriste împotriva palestinienilor. Între acestea se află și o persoană minoră.

Patru persoane, între care și o minoră, au fost arestate, acestea fiind  suspectate de implicare în acte teroriste împotriva palestinienilor la momentul unui atac asupra satului Jit, din Cisiordania, în urmă cu o săptămână, potrivit poliției și serviciul de informații, relatează AFP, scrie Agerpres.

Astfel, într-un comunicat al poliției și al serviciului de informații se evocă ”un act terorist grav, cu incendii de clădiri și autovehicule, precum și aruncarea de pietre și cocteiluri Molotov. În plus, un palestinian a fost ucis și un altul rănit”. Suspecții sunt ”în detenție” și ”ancheta continuă”, adaugă comunicatul.

Un purtător de cuvânt al poliției israeliene a declarat pentru AFP că cei patru suspecți sunt interogați pentru ”diferite acte”, toate comise în satul palestinian Jit, în nordul Cisiordaniei ocupate, ”în aceeași zi”.

În seara de 15 august, circa o sută de coloniști înarmați cu cuțite și arme de foc, potrivit martorilor, au atacat acest sat, ucigând un palestinian de 23 de ani, potrivit Ministerului palestinian al Sănătății.

Acest atac a provocat un val de condamnări la nivel internațional, dar și în sânul clasei politice israeliene.

Cel puțin 640 de palestinieni uciși în Cisiordania de la începutul conflictului din Orientul Apropiat

De la începutul războiului între Israel și Hamas în Fâșia Gaza pe 7 octombrie anul trecut, după atacul sângeros al mișcării islamiste palestiniene pe teritoriul israelian, violențele s-au intensificat în Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat de Israel din 1967.

Cel puțin 640 de palestinieni au fost uciși de armata israeliană sau de coloniști, potrivit unui bilanț al AFP în baza datelor oficiale palestiniene, și cel puțin 19 israelieni, soldați sau civili, în atacuri palestiniene sau în timpul operațiunilor armatei în zona autonomă palestiniană, potrivit datelor oficiale israeliene.

Între 7 octombrie și 12 august, ONU a înregistrat în Cisiordania 1.250 de atacuri ale coloniștilor împotriva palestinienilor, dintre care 120 s-au soldat cu victime palestiniene și 1.000 au provocat pagube materiale.

Citește și: Biden a ”subliniat urgența" unui armistițiu în Gaza

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel