Patru ceaiuri care te ajută să slăbești. Ai auzit de Pu-erh?

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Există patru ceaiuri care te pot ajuta să slăbești. Știai de ele?

În general, ceaiurile pot fi utilizate ca un suport pentru gestionarea greutății corporale în cadrul unui stil de viață sănătos, care include o alimentație echilibrată și activitate fizică regulată. Există câteva ceaiuri care sunt asociate cu beneficii pentru slăbit, dar este important să înțelegem că nu există nicio băutură magică care să ducă automat la pierderea în greutate. Slăbirea eficientă și sănătoasă implică o abordare holistică.

Ceaiul verde: Este unul dintre cele mai populare ceaiuri asociate cu slăbirea. Conține antioxidanți și compuși bioactivi, precum catechine și cafeină, care pot ajuta la accelerarea metabolismului și arderea grăsimilor.

Ceaiul de Oolong: Acest tip de ceai seamănă cu ceaiul verde și cel negru. Conține, de asemenea, antioxidanți și poate sprijini arderea grăsimilor.

Ceaiul Rooibos: Un ceai din Africa de Sud, fără cofeină, bogat în antioxidanți și cu potențial de reglare a zahărului din sânge și a poftelor.

Ceaiul de ghimbir: Ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii și poate sprijini digestia, fiind adesea folosit în curele de detoxifiere și slăbire.

Ceaiul de mentă: Aromat și revigorant, ceaiul de mentă poate ajuta la gestionarea poftelor și poate calma stomacul.

Ceaiul de Pu-erh: Un ceai fermentat, cu un conținut scăzut de cofeină, care se crede că poate ajuta la reducerea grăsimii abdominale.

Important de menționat că efectele ceaiurilor în ceea ce privește slăbirea pot fi minime și pot varia de la o persoană la alta. De asemenea, nu există nicio băutură sau aliment care să compenseze o dietă sănătoasă și un stil de viață sedentar.

Dacă dorești să pierzi în greutate, cel mai indicat este să consulți un specialist în nutriție sau medicul pentru a primi sfaturi personalizate și pentru a-ți stabili un plan adecvat în funcție de nevoile tale individuale.

Cinci lucruri la care trebuie să renunți, dacă vrei să slăbești

"1. Renunţă la statul până noaptea târziu la seriale sau pe net!

Faptul că nu dormi cum trebuie îţi întreţine starea de oboseală, fluctuaţiile de energie de peste zi, pofta de dulce şi incapacitatea de a lua decizii corecte în legătură cu alimentaţia, mai ales când ele contrazic poftele de moment. 

2. Renunţă la mâncarea gătită de la cantine, restaurante, fastfood!

Este suficient să citeşti în meniurile restaurantelor aportul caloric pe care aceste preparate îl au. De regulă, au de 2-3 ori mai multe calorii (în special grăsimi nesănătoase şi zaharuri) decât preparatele similare gătite acasă în manieră dietetică. Şi sunt de 4-5 ori mai scumpe. Păstrează ieşirile la restaurant pentru ocazii speciale şi învaţă să îţi găteşti mâncarea de zi cu azi acasă." Citește mai mult>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel