Patru consilieri din Garda Revoluționară Islamică au fost uciși într-un atac israelian asupra capitalei Siriei

FOTO: Freepik @FellowNekocat
FOTO: Freepik @FellowNekocat

Conflictul din regiune se întețește tot mai tare, având în vedere că Iran, nu cu mult timp în urmă, a atacat cu rachete ținte din interiorul teritoriului său.

Garda Revoluționară Islamică din Iran a anunțat sâmbătă că patru dintre consilierii săi au fost uciși într-un atac israelian asupra capitalei siriene, Damasc.

Într-o declarație, Garda Revoluționară Islamică a menționat că "în afară de cei patru consilieri militari care activau în Siria, au existat și decese printre forțele siriene" în atacul israelian, notează AA.com.

Declarația nu a furnizat informații suplimentare cu privire la numărul deceselor în rândul forțelor siriene.

Agenția iraniană de știri Mehr a raportat, de asemenea, că patru membri iranieni ai Gardienilor Revoluției au fost uciși într-un raid israelian asupra unui cartier din capitala siriană.

"Doi consilieri militari de rang înalt ai Gardienilor Revoluției pentru Siria și alți doi membri ai Gardienilor Revoluției au fost martirizați în lovitura aeriană a regimului sionist israelian asupra capitalei siriene, Damasc", a raportat agenția.

Între timp, agenția de știri siriană SANA a confirmat atacul fără a oferi detalii privind victimele.

Israelul a lansat sâmbătă un atac care a vizat un bloc de locuințe din cartierul Al-Mazah, vestul Damascului, a raportat agenția.

Organizația nonguvernamentală Sirian Observatory for Human Rights a declarat că s-a auzit o explozie puternică în cartierul Al-Mazah, vestul capitalei Damasc, lângă Moscheea Al-Muhammadi, ca urmare a unui atac cu rachetă israelian care a vizat un bloc de patru etaje.

Conform rapoartelor preliminare, atacul a dus la moartea a cinci persoane, a adăugat declarația.

Atacul a dus, de asemenea, la distrugerea completă a clădirii, a spus grupul.

Nu există un comentariu imediat din partea Israelului cu privire la acest atac.

De la începutul războiului civil sirian în 2011, Israelul a efectuat ocazional atacuri asupra pozițiilor militare ale grupurilor sprijinite de Iran și asupra armatei siriene în Siria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel