Patru fructe cu proprietăți antiinflamatoare pe care le recomandă Universitatea Harvard

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @lifeforstock
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @lifeforstock

Fructele sunt întotdeauna recomandate, dar nu toate au același efect asupra sănătății sau oferă aceleași beneficii. De aceea, atunci când dorim să obținem un efect antiinflamator, există câteva fructe pe care le putem consuma.

Pot fi consumate la micul dejun, sunt ideale ca gustare și multe persoane profită de gustarea de dimineață pentru a se bucura de dulceața pe care o oferă fructele, alimente sănătoase și nutritive pe care nu le consumăm atât de mult pe cât ar trebui. 

Deși adesea auzim că fructele conțin prea mult zahăr, ceea ce face ca anumite momente ale zilei să fie mai recomandate pentru consumul lor, adevărul este că zahărul pe care îl conțin este benefic pentru organismul nostru, atâta timp cât consumăm întregul fruct și nu cădem în ispită să le consumăm sub formă de suc. Unele dintre ele pot chiar să ne ajute dacă dorim să urmăm o dietă antiinflamatoare.

Fructele antiinflamatoare pe care le recomandă Harvard

Fructele sunt esențiale în orice dietă variată, echilibrată și sănătoasă. Știm că este recomandat să consumăm cinci porții de fructe și legume pe zi, lucru pe care nu toată lumea îl respectă. Deși toate fructele sunt benefice pentru sănătatea noastră, unele sunt mai potrivite atunci când se dorește obținerea unor efecte specifice, cum ar fi valorificarea proprietăților lor antiinflamatorii. Universitatea Harvard a selectat câteva fructe care, datorită compușilor bioactivi precum antioxidanții, flavonoidele și polifenolii, pot ajuta mult în acest sens.

Mărul. Este unul dintre cele mai consumate fructe, datorită gustului său și datorită faptului că este ușor de consumat în orice moment, deoarece coaja sa poate fi consumată după spălare și nu este nevoie de cuțit pentru a-l consuma. Universitatea Harvard recomandă merele datorită conținutului lor de fibre, vitamina C, pectină și flavonoide, cum ar fi quercetina și antocianidinele, cu proprietăți antioxidante și antiinflamatorii.

Struguri. Sunt bogați în fibre, vitamine și minerale, se remarcă calitățile lor antioxidante și diuretice, iar antocianinele pe care le conțin ne ajută să ne protejăm vederea. Strugurii albi conțin quercetină, un flavonoid cu efecte antiinflamatorii.

Rodia. Datorită concentrației ridicate de antioxidanți, rodia este unul dintre fructele recomandate pentru efectele sale antiinflamatorii. Este bogată în vitaminele C, E și K, favorizează digestia și ajută la reducerea tensiunii arteriale.

Citrice. În această categorie se află portocalele, grepfruturile și lămâile, pe care și Universitatea Harvard le recomandă pentru proprietățile lor antiinflamatorii. Sunt bogate în vitaminele C și B, fibre, potasiu, calciu, cupru, și flavonoide, cum ar fi eriodictiolul, prezent în special în lămâi, și carotenoide, care le conferă proprietăți antiinflamatorii.

2. Sursa foto... (fructe-assorted-mixed-fruits_60642900.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @lifeforstock

Ce este inflamația cronică și cât de importantă este alimentația

De obicei, inflamația apare în urma unei leziuni pentru a ajuta la vindecare. Procesul inflamator începe atunci când compușii chimici sunt eliberați de țesutul deteriorat, globulele albe determină divizarea și creșterea celulelor pentru a reconstrui țesutul și a ajuta la repararea leziunii, astfel încât să se încheie procesul inflamator odată cu vindecarea rănii. În inflamația cronică, procesul începe chiar și atunci când nu există o leziune și nu se încheie atunci când ar trebui.

Nu întotdeauna se știe cauza inflamației cronice, dar aceasta poate fi cauzată de infecții care nu dispar, de reacții imune anormale la țesuturile normale sau de afecțiuni precum obezitatea. În general, este necesar să se consulte specialiști care pot identifica cauza, dacă o găsesc, și să propună cel mai bun tratament posibil pentru pacient, care uneori implică și câteva modificări în stilul lor de viață și alimentație.

Există unele alimente care, datorită proprietăților lor antiinflamatorii, pot fi recomandate în dieta obișnuită, cum ar fi fructele și legumele, în special cruciferele, roșiile sau ardeii. De asemenea, peștele gras, ouăle și ciupercile, uleiul de măsline, ciocolata neagră, cafeaua și unele condimente, precum ghimbirul și turmericul. Există, de asemenea, alimente pe care este bine să le evităm, cum ar fi zahărul, carbohidrații rafinați, alcoolul sau carnea procesată, potrivit 20minutos.es

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel